ΑΘΗΝΑ
06:51
|
04.07.2024
Το Starliner αναμένεται να φτάσει στον διαστημικό σταθμό μετά από μια πτήση περίπου 24 ωρών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Για την Τετάρτη, 5 Ιουνίου, επαναπρογραμματίστηκε η –δύο φορές ματαιωμένη σε λιγότερο από ένα μήνα- εκτόξευση του διαστημικού σκάφους Starliner, το οποίο αναμένεται να μεταφέρει για πρώτη φορά αστροναύτες της NASA, στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS).

Η εκτόξευση του Σαββάτου ματαιώθηκε λίγα μόλις λεπτά πριν την έναρξη, όταν ενεργοποιήθηκε μια αυτόματη εντολή διακοπής που έκλεισε την ακολουθία εκτόξευσης.

Η NASA είπε ότι οι ομάδες της εργάστηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας για να αξιολογήσουν τον εξοπλισμό στην εξέδρα εκτόξευσης, η οποία αντιμετώπισε προβλήματα κατά τη διάρκεια της αντίστροφης μέτρησης, και εντόπισαν πρόβλημα με την τροφοδοσία που παρέχει ισχύ σε ένα σύνολο επεξεργαστών, που ελέγχουν διάφορες λειτουργίες του συστήματος. Το ελαττωματικό μέρος τελικά αντικαταστάθηκε, σύμφωνα με ανακοίνωση του οργανισμού.

Το πρώτο ταξίδι με πλήρωμα του CST-200 Starliner στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS), συγκεκριμένα με δύο αστροναύτες, παραμένει βασικό ορόσημο για την Boeing, καθώς προσπαθεί να κερδίσει μεγαλύτερο μερίδιο στη NASA, που κυριαρχείται πλέον από το SpaceX του Ίλον Μασκ.

Μόλις εκτοξευθεί, το Starliner αναμένεται να φτάσει στον διαστημικό σταθμό μετά από μια πτήση περίπου 24 ωρών και να προσδεθεί στο ερευνητικό φυλάκιο, σε τροχιά περίπου 402 χλμ. πάνω από τη Γη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εύβοια: Ξυλοκόπησε άγρια τη γυναίκα του και αφέθηκε ελεύθερος

Λασίθι: Νεκρός 32χρονος από πυροβολισμούς

Φωτιές σε Εύβοια και Λάρισα: Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις

Φωτιά Γλυκά Νερά: Σύλληψη χειριστή του drone

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα