ΑΘΗΝΑ
16:54
|
28.09.2024
Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη του Ιρανού μεταβατικού υπουργού Εξωτερικών με το θάνατο του προκατόχου του Χ.Α.Αμπντολαχιάν.
Οι υπουργοί Εξωτερικών Ιράν και Λιβάνου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Αλί Μπαγκέρι Κάνι που εκτελεί χρέη προσωρινού υπουργού Εξωτερικών του Ιράν μετά το θάνατο του Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν σε συντριβή ελικοπτέρου το Μάιο μαζί με τον Πρόεδρο της χώρας Εμπραχίμ Ραϊσί, ξεκίνησε σήμερα διαδοχικές επισκέψεις σε Λίβανο και Συρία.

Ο Αλί Μπαγκέρι Κάνι έφθασε πρώτα στη Βηρυτό του Λιβάνου συναντώντας τον Λιβανέζο ομόλογό του, Αμπντάλα Μπου Χαμπίμπ, επαινώντας το καλό επίπεδο των διμερών σχέσεων.

«Η αντίσταση είναι η βάση για τη σταθερότητα στην περιοχή» τόνισε ο Ιρανός υπουργός επισημαίνοντας πως συμφώνησαν πως «όλες οι χώρες στην περιοχή, ειδικά οι ισλαμικές χώρες, θα έπρεπε να υιοθετήσουν ένα κοινό κίνημα για να αντιμετωπίσουν την ισραηλινή επίθεση και να προστατεύσουν τον παλαιστινιακό λαό, ειδικά τη Ράφα».

Οι υπουργοί Εξωτερικών Ιράν και Λιβάνου

Ο Λιβανέζος υπουργός Εξωτερικών Αμπντάλα Μπου Χαμπίμπ τόνισε πως η χώρα του επιθυμεί την αποτροπή ευρύτερης σύρραξης και πως αναζητεί «βιώσιμες λύσεις που θα αποκαταστήσουν την ηρεμία και τη σταθερότητα στον Λίβανο».

Επόμενος σταθμός του Ιρανού υπουργού είναι η Δαμασκός της Συρίας.

Μοίρα drone της Χεζμπολάχ στο Ισραήλ

Σήμερα το απόγευμα στέλεχος της λιβανέζικης Χεζμπολάχ ανακοίνωσε πως εκτόξευσε μία μοίρα μη επανδρωμένων αεροσκαφών στο Βόρειο Ισραήλ στην έδρα της 91ης Μεραρχίας  για πρώτη φορά από την έναρξη των εχθροπραξιών στις 8 Οκτωβρίου.

Ισραηλινοί αξιωματούχοι δε σχολίασαν άμεσα αυτή την ανακοίνωση ωστόσο νωρίτερα ήχησαν τρεις φορές οι σειρήνες στο Βόρειο Ισραήλ για επιθέσεις της Χεζμπολάχ.

Αυτό συνέβη μερικές ώρες αφότου ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως σκότωσε τον Αλί Χουσέιν Σάμπρα, στέλεχος της Χεζμπολάχ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πιθανές προκλήσεις του ΝΑΤΟ στη Βαλτική: Μια ανάλυση των επερχόμενων ασκήσεων

Επίσημα νεκρός ο ηγέτης της Χεζμπολάχ-Ποιος ήταν ο Χασάν Νασράλα (upd)

Δηλώσεις Αλί Χαμενεΐ σχετικά με τις πρόσφατες ισραηλινές επιθέσεις στον Λίβανο

ΗΠΑ και πραγματοποιούν στρατιωτικές ασκήσεις στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα