ΑΘΗΝΑ
01:18
|
08.09.2024
Χρησιμοποιώντας δεκάδες τρακτέρ, Ισπανοί και Γάλλοι αγρότες έκλεισαν τις δύο πλευρές των συνόρων στον αυτοκινητόδρομο ΑΡ-8 και ΑΡ-7.
Τρακτέρ Ισπανών και Γάλλων αγροτών
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δρόμους κατά μήκος των συνόρων γαλλο-ισπανικών στην οροσειρά των Πυρηναίων απέκλεισαν σήμερα Ισπανοί και Γάλλοι αγρότες σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον αθέμιτο ανταγωνισμό που αντιμετωπίζουν από χώρες εκτός Ε.Ε. με πρώτη την Ουκρανία.

Αφορμή για τη νέα κινητοποίηση που έρχεται μετά από εκείνες που έκαναν προ μηνών πολλές χιλιάδες αγρότες σε διάφορες χώρες της ΕΕ. (Ολλανδία, Ισπανία, Βέλγιο, Γαλλία, κ.α.) έδωσαν οι επικείμενες ευρωεκλογές.

Χρησιμοποιώντας δεκάδες τρακτέρ, Ισπανοί και Γάλλοι αγρότες έκλεισαν και τις δύο πλευρές των συνόρων στον αυτοκινητόδρομο ΑΡ-8, στη Χώρα των Βάσκων και τον ΑΡ-7 στην Καταλονία.

Στα σύνορα με την Καταλονία, οι αγρότες έπαιξαν ποδόσφαιρο και μαγείρεψαν παέγια, ενώ φορτηγά και αυτοκίνητα σχημάτιζαν τεράστιες ουρές, περιμένοντας να περάσουν από τη μια χώρα στην άλλη.

«Ενώ χιλιάδες οδηγοί φορτηγών παραμένουν αποκλεισμένοι σε πολλούς δρόμους, χωρίς να μπορούν να φύγουν ή ακόμη και να φάνε (…) οι αγρότες ετοιμάζονται να φάνε παέγια. Και πού είναι η αστυνομία;» διερωτήθηκε η ισπανική ένωση μεταφορών Fenadismer, που σκεφτόταν τα διαφυγόντα κέρδη δεδομένου ότι κάθε μέρα περίπου 20.000 φορτηγά διασχίζουν καθημερινά τα σύνορα με τη Γαλλία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μια άλλη, ξεχωριστή και ρηξικέλευθη Mostra πριν 60 χρόνια

ΔΕΘ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εγκαινίασε το γερμανικό περίπτερο

Νέα Αριστερά: Ο Κασσελάκης έκανε τον ΣΥΡΙΖΑ ένα τραμπικό μόρφωμα

Το Ιράν ολοκληρώνει την αποστολή βαλλιστικών πυραύλων στη Ρωσία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα