ΑΘΗΝΑ
01:33
|
08.09.2024
Χρεοκόπησε η τρίτη μεγαλύτερη εταιρία τουρισμού στην Ευρώπη που δραστηριοποιούνταν και στην Ελλάδα. Στο δρόμο, 11.000 εργαζόμενοι.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συναγερμό έχει σημάνει σε εργαζόμενους και ταξιδιώτες-πελάτες της γερμανικής εταιρίας τουρισμού FTI Touristik (που είναι η Τρίτη μεγαλύτερη του είδους στην Ευρώπη!) η είδηση της χρεοκοπίας της.

Γερμανικά ΜΜΕ αναφέρουν πως ακυρώνονται από αύριο, 4 Ιουνίου 2024, όλα τα προγραμματισμένα ταξίδια και πως τους πελάτες της γερμανικής αγοράς θα αναλάβει η DER Touristik ενώ ο επαναπατρισμός τους σε ό,τι αφορά την Ελλάδα αναμένεται να γίνει με τη βοήθεια της Tui.

Η είδηση έπεσε σαν «βόμβα» σε εργαζόμενους και πελάτες της εταιρίας όταν η μητρική εταιρία FTI Touristik GmbH, υπέβαλε σήμερα αίτηση για διαδικασία πτώχευσης στο Πρωτοδικείο του Μονάχου. H αίτηση πτώχευσης αφορά άμεσα αρχικά μόνο την εταιρική μάρκα FTI Touristik, αλλά ακολούθως αναμένεται να υποβληθούν αντίστοιχες αιτήσεις και για άλλες εταιρείες του ομίλου.

Η εταιρία απασχολούσε 11.000 εργαζόμενους και δραστηριοποιούνταν σε 120 ταξιδιωτικούς προορισμούς σε δεκάδες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας.

Πάνω από 1,8 εκατ. ευρώ τα χρέη στην Ελλάδα

Στην Ελλάδα υπολογίζεται πως βρίσκονται περίπου 7.500 επισκέπτες που έχουν ταξιδέψει ή κλείσει πακέτο διακοπών μέσω της εταιρίας FTI και κάνουν διακοπές σε 250 ξενοδοχεία της χώρας.

Σύμφωνα δε με στοιχεία της εφημερίδας Πρώτο Θέμα, η γερμανική εταιρία τουρισμού FTI οφείλει από το 2023 σε  περίπου 300 ξενοδοχεία στην Ελλάδα περίπου 1,8 εκατ. ευρώ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μια άλλη, ξεχωριστή και ρηξικέλευθη Mostra πριν 60 χρόνια

ΔΕΘ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εγκαινίασε το γερμανικό περίπτερο

Τουρκία: Σεισμός 5 ρίχτερ στη νότια χώρα, δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες

Τα κρυπτονομίσματα ανοίγουν το δρόμο για διασυνοριακές πληρωμές στη Ρωσία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα