ΑΘΗΝΑ
12:02
|
01.07.2024
Απρόσμενη αύξηση κερδών προσφέρουν στην Maersk οι επιθέσεις των Χούθι στην Ερυθρά λόγω αύξησης των ναύλων.
Πλοίο φορτηγό της Maersk
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αύξηση κερδών από τις επιθέσεις των Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα καθώς προκάλεσαν σημαντική άνοδο των ναύλων στις μεταφορές εμπορευματοκιβωτίων διεθνώς διαπιστώνει η πολυεθνική θαλάσσιων μεταφορών της Δανίας, Maersk.

Η εταιρία που έχει έδρα στην Κοπεγχάγη τονίσει πως οι επιθέσεις των Χούθι στην Ερυθρά προκάλεσαν περισσότερες συνέπειες από όσο αναμενόταν καθώς σύμφωνα με τον Lee Klaskow, αναλυτή μεταφορών στο Bloomberg Intelligence, οι προσδοκίες για τα κέρδη λογικά «θα κινηθούν υψηλότερα για τη Maersk και την ευρύτερη αγορά εν μέσω αύξησης των ναύλων λόγω της αυξημένης συμφόρησης των λιμανιών και μιας πρώιμης έναρξης της αιχμής της ζήτησης ως αποτέλεσμα της κρίσης στην Ερυθρά Θάλασσα.

«Ισχυρή θα παραμείνει η τιμολόγηση όσο τα πλοία δεν μπορούν να διασχίσουν με ασφάλεια τη Διώρυγα του Σουέζ» ανέφερε ο ίδιος.

Και έτσι ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν για την Maersk 5,86 δις. δολάρια κατά μέσο όρο για τα Κέρδη Προ Φόρων (γνωστά και ως EBITDA), τώρα προβλέπονται φέτος κέρδη μεταξύ 7 ως 9 δις. δολάρια.

Παράλληλα η μετοχή της Maersk έχει ανέβει 22% μέσα στον Μάιο ενώ σήμερα σημείωνε άνοδο έως και 3,7% στο Χρηματιστήριο της Κοπεγχάγης.

Η Maersk μεταφέρει όπλα για το Ισραήλ

Ας σημειωθεί πάντως ότι η Maersk είναι από τις πολυεθνικές που έχουν αναλάβει τη μερίδα του λέοντος της μεταφοράς των όπλων που προμηθεύεται το Ισραήλ από τις ΗΠΑ και άλλες χώρες για να συνεχίζει επί οκτώ μήνες το αιματοκύλισμα των Παλαιστινίων σε Γάζα και Δυτική Όχθη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΠΑΣΟΚ: Πέμπτος υποψήφιος ο Μιχάλης Κατρίνης

Η Μιλένα Αποστολάκη μπαίνει στην κούρσα για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Ο Μπακογιάννης ζητά παραίτηση Δούκα: «Ή παπάς παπάς ή ζευγάς ζευγάς»

Γαλλία μετά την κάλπη: Πόλωση σκληρής δεξιάς με κεντροαριστερά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα