ΑΘΗΝΑ
01:51
|
08.09.2024
Μία μικρή περιουσία θα πρέπει να δώσει κανείς φέτος για να πάει διακοπές μίας βδομάδας, ειδικά εάν επιλέξει τα νησιά. Το μόνο που δεν αυξάνεται…
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Βαθιά το χέρι στην τσέπη καλούνται να βάλουν ολοένα και περισσότερο οι ταξιδιώτες που θα θελήσουν να επισκεφθούν φέτος τα νησιά της χώρας για θερινές σύντομες ή μεγαλύτερες διακοπές καθώς μπροστά τους δεν έχουν να αντιμετωπίσουν μόνον τις αυξήσεις-φωτιά στα ξενοδοχεία κυρίως των νησιών των Κυκλάδων που έχουν γίνει απλησίαστα αλλά και τις «αλμυρές» αυξήσεις στα ναύλα των πλοίων.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις οι τιμές αυξάνονται μεταξύ 10 με 40% βάζοντας φωτιά στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς.

Οι μεγαλύτερες αυξήσεις καταγράφονται στα ταχύπλοα πλοία καθώς όσο πιο γρήγορα πάνε, τόσο πιο πολύ ανεβαίνει το μεταφορικό κόστος.

Είναι χαρακτηριστικό πως για να φθάσει πλέον μία τετραμελής οικογένεια στη Ρόδο ακτοπλοϊκά με αυτοκίνητο θα πρέπει να καταβάλει 1.029 ευρώ τουλάχιστον! «Χρυσά» αποδεικνύονται τα εισιτήρια και για μία τετραμελή που θέλει να πάει διακοπές στη Χίο καθώς θα χρειαστεί περίπου τα μισά (600 ευρώ) και άλλα 632 για να πάει στη Χίο.

Σε περίπτωση που δεν έχει δικό της σπίτι ή τη δυνατότητα να φιλοξενηθεί σε φίλους και συγγενείς, τότε το κόστος των διακοπών για πέντε με έξι μέρες ξεπερνά τα 2.500 ή τα 3.000 ευρώ!

Ο υπουργός Ναυτιλίας, Χρήστος Στυλιανίδης κληθείς να σχολιάσει πριν λίγες μέρες στην ΕΡΤ τις νέες αυξήσεις φωτιά στα ναύλα των πλοίων επικαλέστηκε το… «παρατηρητήριο τιμών» και την ζούγκλα της «ελεύθερης αγοράς» αφήνοντας σαν έσχατο μέσο την ισχνή πιθανότητα «παρέμβασης» της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μια άλλη, ξεχωριστή και ρηξικέλευθη Mostra πριν 60 χρόνια

ΔΕΘ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εγκαινίασε το γερμανικό περίπτερο

Τουρκία: Σεισμός 5 ρίχτερ στη νότια χώρα, δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες

Τα κρυπτονομίσματα ανοίγουν το δρόμο για διασυνοριακές πληρωμές στη Ρωσία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα