ΑΘΗΝΑ
21:34
|
23.06.2024
Υπογραμμίζεται ότι το δεξιό Reform UK λαμβάνει περίπου 10% στις δημοσκοπήσεις.
Προηγουμένως είχε δηλώσει ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πως θα είναι τελικά υποψήφιος στις βρετανικές εκλογές της 4η Ιουλίου, ανακοίνωσε ο Νάιτζελ Φάρατζ αναλαμβάνοντας την ηγεσία του δεξιού κόμματος Reform UK.

Αν και προηγουμένως είχε δηλώσει ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις γενικές εκλογές του Ιουλίου, ο Φάρατζ ανακοίνωσε σήμερα ότι θα ηγηθεί του κόμματος, το οποίο ιδρύθηκε το 2018, αντικαθιστώντας τον Ρίτσαρτ Τάις. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο λόγος που δεν θα κατέβαινε στις εκλογές ήταν γιατί ήθελε να βοηθήσει τον «φίλο του», Ντόναλντ Τραμπ, στη δική του προεκλογική εκστρατεία για την προεδρία των ΗΠΑ.

Υπογραμμίζεται ότι το Reform UK λαμβάνει περίπου 10% στις δημοσκοπήσεις, ενώ η ενεργή εμπλοκή του Νάιτζελ Φάρατζ αναμένεται να το ενισχύσει ακόμη περισσότερο.

Ο ίδιος πιστεύει ότι μπορεί να πάρει ψήφους από τους Συντηρητικούς, αν και στοχεύει επίσης σε όσους ψηφίζουν τους Εργατικούς και σε εκείνους που είναι πολιτικά απογοητευμένοι από τα μεγάλα κόμματα.

«Αυτή η προεκλογική εκστρατεία είναι η πιο βαρετή που έχω δει, ο λαός μας γίνεται φτωχότερος. Τόσο οι Συντηρητικοί, όσο και οι Εργατικοί δεν αποτελούν τη λύση. Η μαζική μετανάστευση θα συνεχιστεί ανεξάρτητα από το ποιο κόμμα θα είναι στην εξουσία, ενώ η εγκληματικότητα και ο φόβος της εγκληματικότητας επιδεινώνονται», είπε στις πρώτες του δηλώσεις ο Φάρατζ.

«Κάτι δεν πάει καλά στην πολιτική αυτή τη στιγμή. Το κέντρο βάρους των πολιτικών συζητήσεων έχει μετακινηθεί προς τα αριστερά από τότε που ο Ντέιβιντ Κάμερον ανέλαβε την πρωθυπουργία το 2010», συνέχισε, εκτιμώντας ότι η πολιτική τάξη είναι «πιο αποκομμένη» από τους απλούς ψηφοφόρους.

Μάλιστα, εμφανίστηκε βέβαιος για το εκλογικό αποτέλεσμα, λέγοντας ότι «οι Εργατικοί έχουν κερδίσει» και πως ο αριθμός των εδρών που θα πάρουν οι Συντηρητικοί είναι «άσχετος». «Τίποτα δεν θα αλλάξει, τα πράγματα μπορεί να γίνουν ελαφρώς χειρότερα», υποστήριξε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Από την «trash-tv», στην «trash-ζωή»

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προωθεί το πελατειακό μοντέλο και την κομματοκρατία στην δημόσια διοίκηση»

ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ διαψεύδουν δημοσιεύματα περί συνάντησης συνεργατών Κασσελάκη-Ανδρουλάκη

ΚΚΕ: Έστω και τώρα να παρθούν όλα τα μέτρα για να προστατευτούν οι ζωές και οι περιουσίες του λαού

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα