ΑΘΗΝΑ
01:28
|
08.09.2024
Ο υπουργός απάντησε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να ασκεί τις αρμοδιότητές του, κάτι για το οποίο κρίνεται.
Θόδωρος Σκυλακάκης
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο υπουργός Περιβάλλοντος, Θόδωρος Σκυλακάκης, έκανε λόγο για «ενδεικτικά και όχι υποχρεωτικά» μέτρα πυροπροστασίας για φέτος, ύστερα από την αναστάτωση που προκάλεσαν οι νέοι κανονισμοί πυροπροστασίας των ακινήτων εντός ή πλησίον δασικών εκτάσεων, οι οποίοι έφεραν, μάλιστα, την παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη.

Το υπουργείο Περιβάλλοντος εμφανίζεται να υποχωρεί ως προς τις υποχρεώσεις των ιδιοκτητών, παρότι έδωσε αρχικά μια άτυπη παράταση για την υποβολή της τεχνικής έκθεσης από τους μηχανικούς έως τις 21 Ιουνίου.

Συγκεκριμένα, ο αρμόδιος υπουργός, Θόδωρος Σκυλακάκης σε συνέντευξη τύπου ανέφερε ότι η υποβολή της τεχνικής έκθεσης, η οποία εκτιμάται ότι θα στοιχίσει περί τα 500 ευρώ ανά ιδιοκτησία, σε πρώτη φάση θα περιέχει ενδεικτικά μέτρα και όχι υποχρεωτικά, τα οποία θα αφορούν αποκλειστικά τον καθαρισμό του περιβάλλοντος χώρου και όχι του κελύφους ή της περίφραξης.

«Οι προδιαγραφές των τεχνικών μελετών πυροπροστασίας, που θέτει το ΥΠΕΝ είναι ενδεικτικές και όχι υποχρεωτικές», δήλωσε ο υπουργός.

Όπως περιέγραψε ο ίδιος, αυτά τα μέτρα είναι τα κλαδέματα και η απομάκρυνσή τους, μαζί με αλλά εύφλεκτα υλικά που μπορεί να λειτουργήσουν ως προσάναμμα. Ισχυρίστηκε, μάλιστα, ότι ο προσδιορισμός των ενδεικτικών μέτρων αναφέρεται σε τροποποιητική ΚΥΑ.

Σε σχετική ερώτηση για την επιστολή του Συνηγόρου του Πολίτη, ο κ. Σκυλακάκης απάντησε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να ασκεί τις αρμοδιότητές του, κάτι για το οποίο κρίνεται.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μια άλλη, ξεχωριστή και ρηξικέλευθη Mostra πριν 60 χρόνια

ΔΕΘ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εγκαινίασε το γερμανικό περίπτερο

Νέα Αριστερά: Ο Κασσελάκης έκανε τον ΣΥΡΙΖΑ ένα τραμπικό μόρφωμα

Το Ιράν ολοκληρώνει την αποστολή βαλλιστικών πυραύλων στη Ρωσία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα