ΑΘΗΝΑ
01:40
|
08.09.2024
Η Σεούλ μέτρησε, από το βράδυ του Σαββάτου έως τα ξημερώματα της Κυριακής, 600 αερόστατα που εστάλησαν από τον Βορρά.
Νέα ένταση στις σχέσεις των δύο γειτόνων έφεραν τα σκουπίδια
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την απόφασή της να αναστείλει τη διακορεατική συμφωνία του 2018 για τη μείωση των στρατιωτικών εντάσεων στην συνοριακή γραμμή, ανακοίνωσε, σήμερα Τρίτη η Σεούλ, καθώς οι εντάσεις με την Πιονγκγιάνγκ αυξάνονται εξαιτίας της πρόσφατης εκτόξευση μπαλονιών που μεταφέρουν σκουπίδια από τον Βορρά.

Ο στρατός της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε ότι η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε, από το βράδυ του Σαββάτου έως τα ξημερώματα της Κυριακής περίπου 600 αερόστατα με σκουπίδια, κοπριά, αποτσίγαρα και περιττώματα που προσγειώθηκαν σε διάφορες περιοχές της χώρας, αντιδρώντας σε προηγούμενες ρίψεις φυλλαδίων στο έδαφός της από πολίτες της Νότιας Κορέας.

Η Βόρεια Κορέα δεν απάντησε αμέσως, στις ανακοινώσεις της Σεούλ, αλλά η επανέναρξη των ασκήσεων με πυρά στις συνοριακές περιοχές από τη Νότια Κορέα ή οι εκπομπές προπαγανδιστικών μεγαφώνων πιθανότατα θα ωθήσουν την Πιονγκγιάνγκ να λάβει παρόμοια ή ισχυρότερα μέτρα.

Του Bart van Leeuwen, Ολλανδία

Το βράδυ της Κυριακής, ο υφυπουργός Άμυνας της Βόρειας Κορέας, Κιμ Κανγκ Ιλ, ανέφερε ότι η Πιονγκγιάνγ θα σταματήσει την εκστρατεία με τα αερόστατα κρίνοντας προς το παρόν «αρκετή» την εμπειρία που άφησε στους Νοτιοκορεάτες. Τόνισε όμως ότι οι αποστολές θα συνεχιστούν αν οι Νοτιοκορεάτες ακτιβιστές ξεκινήσουν ξανά τις δικές τους δραστηριότητες με αερόστατα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΔΕΘ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εγκαινίασε το γερμανικό περίπτερο

Το Ιράν ολοκληρώνει την αποστολή βαλλιστικών πυραύλων στη Ρωσία

Ο Ιρανός πρόεδρος θα συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής των BRICS στο Καζάν

Ιλχάμ Αλίγιεφ: Το 80% της συνθήκης ειρήνης με την Αρμενία έχει συμφωνηθεί

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα