ΑΘΗΝΑ
01:48
|
29.09.2024
Το κόμμα ενθάρρυνε τον Νετανιάχου και το πολεμικό συμβούλιο να «αντέξουν όλες τις πιέσεις για ως την επιστροφή των ομήρων».
Ο ηγέτης του Shas, Αριέχ Ντέρι, με τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένας από τους μεγαλύτερους πολιτικούς εταίρους του Ισραηλινού πρωθυπουργού, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, δήλωσε ότι θα υποστηρίξει μια πιθανή συμφωνία για την απελευθέρωση ομήρων από την αιχμαλωσία της Χαμάς, ακόμη και αν αυτό συνεπάγεται αναθεώρηση της στρατηγικής του Ισραήλ στη Γάζα.

Η δήλωση του Shas (Φύλακες της Τορά), του υπερορθόδοξου σεφαραδιτικού κόμματος που κατέχει 11 από τις 120 έδρες του κοινοβουλίου, ακολούθησε τα χθεσινά σχόλια του υπουργού Κατασκευών, Γιτζάκ Γκολντνόπφ, αρχηγού του United Torah Judaism, που ανήκει στον κυβερνητικό συνασπισμό κατέχοντας επτά έδρες.

«Η θέση μας είναι ότι δεν υπάρχει τίποτα μεγαλύτερο από την αξία της ζωής και την εντολή να λυτρωθούν οι αιχμάλωτοι, επειδή οι ζωές τους αντιμετωπίζουν έναν πραγματικό και παρόντα κίνδυνο», ανέφερε ο Γκολντνόπφ, σε δήλωση.

Ομοίως, επικαλούμενο την «θρησκευτική υποχρέωσή» του, το Shas υποσχέθηκε την «πλήρη υποστήριξή» του σε μια πρόταση για την επιστροφή των ομήρων, ενθαρρύνοντας τον Νετανιάχου και το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο να «αντέξουν όλες τις πιέσεις για ως την επιστροφή των ομήρων».

Η συνδυασμένη υποστήριξη των δύο κομμάτων – τα οποία κατέχουν 18 από τις 72 έδρες που ελέγχονται από τη κυβέρνηση έκτακτης ανάγκης του Νετανιάχου – θα μπορούσε να βοηθήσει στην αντιστάθμιση της αντίθεσης των ακροδεξιών κομμάτων, σε μια -υποστηριζόμενη από τις ΗΠΑ- πρόταση για τερματισμό του πολέμου στη Γάζα.

Οι αντίπαλοι της συμφωνίας – το κόμμα Εβραϊκή Δύναμη του υπουργού Εθνικής Ασφάλειας Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ και το κόμμα Θρησκευτικός Σιωνισμός του υπουργού Οικονομικών Μπεζαλέλ Σμότριτς – ελέγχουν 13 έδρες και έχουν απειλήσει να αποχωρήσουν από την κυβέρνηση, λόγω της συμφωνίας.

Πάντως, σύμφωνα με δημοσκόπηση που μεταδόθηκε από τον δημόσιο ισραηλινό ραδιοτηλεοπτικό σταθμό Kan την Κυριακή, το 40% των Ισραηλινών υποστηρίζει την πρόταση κατάπαυσης του πυρός του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ενώ το 27% είναι αντίθετο και το 33% αναποφάσιστοι.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ισραηλινός βομβαρδισμός ξεκλήρισε οικογένεια στον Λίβανο-Αυξάνεται η δημοτικότητα του Νετανιάχου

Δημοσκόπηση θέλει τη δημοτικότητα του Νετανιάχου να αυξάνεται στο Ισραήλ, που συνεχίζει να χτυπά τον Λίβανο, ξεκληρίζοντας μια οικογένεια σε ένα από τα χτυπήματά του.
ΣΥΝΑΦΗ

Ενοποίηση των ενεργειακών συστημάτων Ρωσίας, Ιράν και Αζερμπαϊτζάν

Πιθανές προκλήσεις του ΝΑΤΟ στη Βαλτική: Μια ανάλυση των επερχόμενων ασκήσεων

Επίσημα νεκρός ο ηγέτης της Χεζμπολάχ-Ποιος ήταν ο Χασάν Νασράλα (upd)

Δηλώσεις Αλί Χαμενεΐ σχετικά με τις πρόσφατες ισραηλινές επιθέσεις στον Λίβανο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα