ΑΘΗΝΑ
20:03
|
04.07.2024
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως «έχουν γίνει τέσσερις εκλογικές αναμετρήσεις και δεν έχουμε το πόθεν έσχες του Πρωθυπουργού».
Στέφανος Κασσελάκης
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Στέφανος Κασσελάκης, δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. δεν έχει μυστικά κονδύλια όπως η ΝΔ» και κάλεσε την κυβερνώσα παράταξη «να δώσει απαντήσεις για το δάνειό της».

Ο Στέφανος Κασσελάκης τόνισε πως «έχουν γίνει τέσσερις εκλογικές αναμετρήσεις και δεν έχουμε το πόθεν έσχες του πρωθυπουργού».

Ερωτηθείς για το πόθεν έσχες, το οποίο παρουσίασε τη Δευτέρα (03/06) από τη Θεσσαλονίκη, ο Στέφανος Κασσελάκης απάντησε: «Είναι κρίμα ένα ολόκληρο σύστημα να θέλει να αποπροσανατολίσει από την ακρίβεια και από το έγκλημα των Τεμπών. Επίσης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. συμπλήρωσε το εξής: «Για ποιον λόγο είναι κλειστή η πλατφόρμα του πόθεν έσχες; Πού είναι αυτό το ψηφιακό επιτελικό κράτος;».

Ακόμα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. είπε: «Η χώρα μας τόσες δεκαετίες δεν έχει πετύχει μια φορά σύγκλιση με την Ε.Ε.. […] Είναι πολύ σημαντικό να έχουμε διαφάνεια, έγινε θέμα με το πόθεν έσχες μου σε διατεταγμένη υπηρεσία από τα media – φίλα προσκείμενα προς την κυβέρνηση – και από υπουργούς και από τον πρωθυπουργό. Σας υπόσχομαι ότι εμείς δεν έχουμε κανένα οικονομικό συμφέρον. Δεν έχουμε κρυφά κονδύλια όπως η Ν.Δ.».

Ο Στέφανος Κασσελάκης, σε άλλο σημείο της σημείο της συνέντευξής του στον Νίκο Χατζηνικολάου, δήλωσε: «Τόσα χρήματα έχουμε πάρει από την Ευρώπη. Γιατί είμαστε τελευταίοι στην αγοραστική δύναμη, μετά από τόσες δεκαετίες; Γιατί χρεοκοπήσαμε; Γιατί έχουμε θέμα με την αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος σε αυτή τη χώρα».

«Δεν μπορεί ο Έλληνας να περιμένει να αλλάξει κάτι στη χώρα αν έχει αποκτήσει ανοσία με το μαύρο χρήμα στην πολιτική. Δημιούργησε η Ν.Δ. ένα θέμα ότι εγώ σαν ιδιώτης στην Αμερική ευθύνομαι για τα προβλήματα της χώρας. Και αυτό που λέω εγώ είναι: Τα δούλεψα, αυτά έχω!».

«Δεν είναι η πλατφόρμα ανοιχτή, τα έχω όλα, με χαρά να τα παρουσιάσουμε όλα», ξεκαθάρισε ο Στέφανος Κασσελάκης ερωτηθείς σχετικά με τα έγγραφα για πόθεν έσχες και κάλεσε τον πρωθυπουργού να ανοίξει τώρα την πλατφόρμα. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., επίσης, είπε: «Δεν είναι δυνατόν από την κυβέρνηση να δημιουργείται ένα τέτοιο μεγάλο θέμα με έμενα, έναν ιδιώτη μέχρι πρότινος και να μην είναι δημόσιες οι ρυθμίσεις των οφελών της Ν.Δ., το πιο υπερχρεωμένο κόμμα στην Ευρώπη».

Για το εισόδημα των 1,9 εκατ. ευρώ, ο Στέφανος Κασσελάκης είπε πως «ήταν η αμοιβή μου, μισθός, μπόνους για τα 50 εκατ. κέρδος που έβγαλα στους επενδυτές μου». Σε ό,τι αφορά στα δάνεια, ο ίδιος τόνισε πως «το ένα είναι υποθήκη στο σπίτι μας στην Νέα Υόρκη, που εξυπηρετείται από τα μισθώματα αυτού του σπιτιού, υπήρχε και μία προκαταβολή». Ο Στέφανος Κασσελάκης συμπλήρωσε: «Σε αυτά τα χρέη υπάρχει και ένα φοιτητικό δάνειο του συζύγου μου».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πόλεμος με Χεζμπολάχ σημαίνει καταστροφή του Ισραήλ του Νετανιάχου

Πολωνία: Ζητά Έλληνες συνοριαφύλακες να φυλάνε τα σύνορα με την Λευκορωσία

Εκλογές στη Βρετανία: Μεγάλη η προσέλευση στις κάλπες- Τα ξημερώματα το πρώτο exit poll

Καταιγισμός ρουκετών και drone κατά του Ισραήλ, μετά τη δολοφονία διοικητή της Χεζμπολάχ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα