ΑΘΗΝΑ
20:05
|
05.07.2024
Το κόστος αγοράς θα φθάσει τα 3 δισ. δολάρια. Δεν θα καταβληθούν από τον ισραηλινό προϋπολογισμό αλλά από την αμερικανική στρατιωτική βοήθεια.
F-35
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέο πακέτο αγοράς επιπλέον 25 μαχητικών αεροσκαφών F-35 υπέγραψε σήμερα το ισραηλινό υπουργείο Άμυνας με εκπρόσωπο της αμερικανικής πολεμικής βιομηχανίας Lockheed Martin.

Το κόστος αγοράς θα ανέρθει σε περίπου 3 δισεκατομμύρια δολάρια τα οποία δεν θα καταβληθούν από τον ισραηλινό κρατικό προϋπολογισμό αλλά από την αμερικανική στρατιωτική βοήθεια που δίνεται στο Ισραήλ. Με λίγα λόγια, οι Αμερικανοί φορολογούμενοι θα πριμοδοτήσουν την αγορά των 25 αεροσκαφών από την Lockheed Martin υπέρ του ισραηλινού στρατού.

Τα πρώτα μαχητικά αυτής της παραγγελίας αναμένεται να αρχίσουν να παραδίδονται στο Ισραήλ ανά τρία ή πέντε από το 2028 ετησίως.

Ως τώρα το Ισραήλ διαθέτει 36 από τα πρώτα 50 F-35 που έχει παραγγείλει. Συνολικά σχεδιάζει να αποκτήσει τα επόμενα χρόνια τουλάχιστον75 μαχητικά αεροσκάφη τελευταίας γενιάς, γεγονός που μαζί με άλλα αντανακλά σχεδιασμούς για συνέχιση πολεμικών και άλλων επιχειρήσεων  σε βάθος χρόνου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Συγχαρητήρια Ανδρουλάκη- Κασσελάκη στον Κιρ Στάρμερ

Disiecta Membra #20: Οι άνθρωποι αυτοί ήσαν μια κάποια λύσις

 Χαμάς: Απορρίπτει την ανάπτυξη ξένων «ειρηνευτικών» στρατευμάτων στην Λωρίδα της Γάζας

Κένυα: Περικοπές και νέο δανεισμό σχεδιάζει ο Ρούτο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα