ΑΘΗΝΑ
20:40
|
05.07.2024
Άφαντη παραμένει η βοήθεια ιδιαίτερα μετά την έναρξη της χερσαίας επίθεσης στη Ράφα. Στο αλ Μαουάσι σήμερα μοιράζονται μία τουαλέτα 4.130 άτομα.
Ο αγώνας για νερό, τροφή και πρόσβαση σε τουαλέτες είναι καθημερινός
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τις δραματικές συνθήκες επιβίωσης χιλιάδων εκτοπισμένων Παλαιστινίων στον παράκτιο καταυλισμό αλ Μαουάσι καταγγέλλει σήμερα η βρετανική Μη Κυβερνητική Οργάνωση Oxfam αναδεικνύοντας ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα, οκτώ μήνες μετά την έναρξη του πολέμου οι Παλαιστίνιοι της περιοχής: την έλλειψη τρεχούμενου καθαρού νερού και την πρόσβαση σε τουαλέτες και αποχετευτικό σύστημα καθώς οι σχετικές υποδομές καταστράφηκαν σκόπιμα από τον ισραηλινό στρατό ήδη από τις πρώτες εβδομάδες του πολέμου.

Με φρικτό εφιάλτη μοιάζει η ζωή στον καταυλισμό αλ Μαουάσι

Σύμφωνα με την OXFAM, οι εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι στον πιο πυκνοκατοικημένο καταυλισμό της Γάζας στο αλ Μαουάσι αντιμετωπίζουν εφιαλτικές συνθήκες διαβίωσης. Τα παιδιά δεν βάζουν ούτε μπουκιά στο στόμα τους όλη τη μέρα και πάνω από 4.130 άτομα μοιράζονται μία τουαλέτα!  Η ΜΚΟ τόνισε πως υπάρχουν μόλις 121 τουαλέτες για όλο τον καταυλισμό στον οποίο έχουν εγκατασταθεί πάνω από 500.000 άμαχοι.

«Παρά τις ισραηλινές καθησυχαστικές ανακοινώσεις πως δίνεται πλήρης στήριξη στους εκτοπισμένους αμάχους, το μεγαλύτερο μέρος της Γάζας στερείται ανθρωπιστικής βοήθειας καθώς ο λιμός πλησιάζει ολοένα και περισσότερο» τονίζει η οργάνωση προσθέτοντας  πρόσφατη έρευνα οργανώσεων αρωγής που έγινε τον Μάιο, και στην οποία καταγράφηκε πως το 85% των παιδιών δεν τρώνε τίποτε όλη τη μέρα τουλάχιστον κάθε τρεις μέρες.

Αφότου ο ισραηλινός στρατός ξεκίνησε στις 6 Μαΐου τη χερσαία επίθεση στη Ράφα, πλέον ο μέσος όρος των φορτηγών που εισέρχονται στην περιοχή καθημερινά είναι το πολύ οκτώ φορτηγά (από 500 τη μέρα πριν την έναρξη του πολέμου).

«Το να εμποδίζεις τόνους τροφίμων να εισέλθουν σε μία περιοχή με υποσιτισμένο πληθυσμό ενώ επιτρέπεις την διέλευση φορτίων σοκολάτας και καφέ είναι τουλάχιστον νοσηρό» πρόσθεσε η ίδια αναφερόμενη στα εμπόδια που θέτουν καθημερινά οι ισραηλινές δυνάμεις στα φορτηγά με εμπορεύματα που επιχειρούν να εισέλθουν στη Λωρίδα της Γάζας από τα λιγοστά μεθοριακά περάσματα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Βουλγαρία: Ανακαλύφθηκε μαρμάρινο άγαλμα 2 μ. που απεικονίζει τον θεό Ερμή

Καστοριά: Ιδρύεται σχολή Αστυφυλάκων

Τέξας: Καρχαρίας επιτέθηκε σε τέσσερις ανθρώπους σε παραλία

Θεσσαλονίκη: Βαριά πρόστιμα σε όσους ρυπαίνουν την πόλη με αφίσες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα