ΑΘΗΝΑ
15:59
|
01.07.2024
Λόγω του περιστατικού, συνελήφθησαν ο υπεύθυνος του πολυχώρου και ο υπεύθυνος του catering.
Πλέον, αναμένονται τα αποτελέσματα του εργαστηριακού ελέγχου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στο νοσοκομείο κατέληξαν 11 άτομα που παρευρίσκονταν σε γλέντι γάμου στη Παιανία, από τροφική δηλητηρίαση, ενώ συνολικά 50 από τα άτομα παρουσίασαν συμπτώματα γαστρεντερίτιδας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, 11 εξ αυτών προσήλθαν σε υγειονομικές δομές και νοσηλεύτηκαν. Τρία άτομα εξακολουθούν να νοσηλεύονται και αναμένεται να πάρουν σήμερα εξιτήριο, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα από το Τμήμα Τροφιμογενών και Υδατογενών Νοσημάτων για τα αίτια γαστρεντερίτιδας.

Στη δεξίωση συμμετείχαν κατά αναφορά 254 άτομα και προσφέρθηκε μενού τροφίμων, των οποίων η παρασκευή και η διάθεση είχε γίνει, κατά αναφορά, από εταιρεία catering.

Άμεσα, κλιμάκια των ΤΥΕΠΥ από την ΠΕ Ανατολικής Αττικής και την ΠΕ Δυτικού Τομέα Αθηνών επισκέφθηκαν το κτήμα και το χώρο του catering αντίστοιχα.

Στην επιτόπια διερεύνηση της εν λόγω επιχείρησης συμμετείχε, επίσης, η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) ΠΕ Δυτικού Τομέα, η οποία κατά τον έλεγχο κατάσχεσε αρκετά είδη τροφίμων (κρέατα, λαχανικά κ.ά.). Παράλληλα, έχουν ληφθεί 10 δείγματα τροφίμων από το προσφερόμενο μενού (περισσεύματα τροφίμων), τα οποία στάλθηκαν στο ΠΕΔΥ Θεσσαλίας για εργαστηριακό έλεγχο.

Αναμένονται τα αποτελέσματα εργαστηριακού ελέγχου από τις περιπτώσεις γαστρεντερίτιδας, καθώς και από τα τρόφιμα, καταλήγει ο ΕΟΔΥ.

Λόγω του περιστατικού, συνελήφθησαν ο υπεύθυνος του πολυχώρου και ο υπεύθυνος του catering.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γάζα: Ελεύθερος μετά από επτά μήνες ο διευθυντής του αλ Σίφα

Εκκενώσεις λόγω των πυρκαγιών σε Χίο και Κω -Φωτιά στο Ηράκλειο Κρήτης

Εγκατάλειψη Mirage 2000-5 στην Τανάγρα- Σώος ο πιλότος

Οι περίεργες υποψηφιότητες στο ΠΑΣΟΚ και τα γνωστά κέντρα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα