ΑΘΗΝΑ
01:50
|
29.09.2024
Οι απειλές για ολοκληρωτικό πόλεμο ζυγίζονται στο αποψινό υπουργικό συμβούλιο πολέμου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Εξαιρετικά επικίνδυνη» χαρακτήρισε απόψε ο εκπρόσωπος Τύπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μάθιου Μίλερ την όξυνση των συγκρούσεων και τις απειλές πολέμου ανάμεσα σε Ισραηλινούς αξιωματούχους και στελέχη της Χεζμπολάχ που αυξάνουν τις επιθέσεις στο Βόρειο Ισραήλ με ρουκέτες, drone, προκαλώντας από το βράδυ της Δευτέρας μπαράζ πυρκαγιών με αποτέλεσμα τον τραυματισμό 16 Ισραηλινών και στάχτη εκατοντάδες εκτάρια δασικής και άλλης έκτασης.

Ο Μίλερ διαβεβαίωσε πως οι ΗΠΑ εργάζονται για να αποτρέψουν το ενδεχόμενο πλήρους πολεμικής σύγκρουσης ανάμεσα στο Ισραήλ και τον Λίβανο εκτιμώντας πως μία εκεχειρία στη Γάζα «θα μας βοηθούσε να επιβάλλουμε ηρεμία στο Βόρειο Ισραήλ και στο Νότιο Λίβανο» που θα οδηγήσει «σε μακροπρόθεσμη συμφωνία» ώστε να επιστρέψουν στα σπίτια του δεκάδες χιλιάδες Ισραηλινοί πολίτες.

Ο ίδιος ανέφερε πως κατά την άποψη των ΗΠΑ η Χαμάς δεν μπορεί να ηττηθεί μόνον με στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Γάζα, αφού «μία στρατιωτική εκστρατεία μπορεί να σκοτώσει μαχητές σε πολλές περιπτώσεις όμως αυτοί θα αντικατασταθούν από άλλους». Κατέληξε δε πως «χρειαζόμαστε ένα πολιτικό μονοπάτι μπροστά και έτσι θα προσπαθήσουμε να διαπραγματευτούμε».

 Νωρίτερα σήμερα το μεσημέρι ο Ισραηλινός ακροδεξιός υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ ζήτησε να προχωρήσει ο στρατός σε πόλεμο κατά της Χεζμπολάχ στο Νότιο Λίβανο.

«Ήρθε η ώρα να καεί ολόκληρος ο Λίβανος» είπε ο Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ ενώ λίγη ώρα μετά ακολούθησαν οι αναλόγου περιεχομένου δηλώσεις του Ισραηλινού επιτελάρχη στρατηγού Χέρτζι Χαλέβι που επισκέφθηκε απόψε μεθοριακές περιοχές του βορείου Ισραήλ και τόνισε πως ο στρατός έχει αυξήσει τις δυνάμεις του τις τελευταίες μέρες και είναι προετοιμασμένος μετά από μια πολύ καλή διαδικασία προετοιμασίας… να προχωρήσει σε επίθεση στο βορρά.

 Νωρίτερα σήμερα η λιβανέζικη εφημερίδα AL Akhbar  επικαλούμενη πληροφορίες των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών πως στα μέσα Ιουνίου ο ισραηλινός στρατός μπορεί να εξαπολύσει πόλεμο κατά του Λιβάνου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ισραηλινός βομβαρδισμός ξεκλήρισε οικογένεια στον Λίβανο-Αυξάνεται η δημοτικότητα του Νετανιάχου

Δημοσκόπηση θέλει τη δημοτικότητα του Νετανιάχου να αυξάνεται στο Ισραήλ, που συνεχίζει να χτυπά τον Λίβανο, ξεκληρίζοντας μια οικογένεια σε ένα από τα χτυπήματά του.
ΣΥΝΑΦΗ

Ενοποίηση των ενεργειακών συστημάτων Ρωσίας, Ιράν και Αζερμπαϊτζάν

Πιθανές προκλήσεις του ΝΑΤΟ στη Βαλτική: Μια ανάλυση των επερχόμενων ασκήσεων

Επίσημα νεκρός ο ηγέτης της Χεζμπολάχ-Ποιος ήταν ο Χασάν Νασράλα (upd)

Δηλώσεις Αλί Χαμενεΐ σχετικά με τις πρόσφατες ισραηλινές επιθέσεις στον Λίβανο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα