ΑΘΗΝΑ
15:16
|
01.07.2024
Ανησυχία από τις προβλέψεις των μετεωρολόγων για νέες ισχυρές βροχοπτώσεις.
Τεράστιος ο όγκος των νερών, δεν άντεξε κανένα αντιπλημμυρικό έργο
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στους τέσσερις έφτασαν οι νεκροί από τις πλημμύρες που σαρώνουν από το βράδυ της Παρασκευής τη νότια Γερμανία, καθώς μετά τον εθελοντή πυροσβέστη και ένα ακόμα άτομο που εντοπίστηκαν την Κυριακή, δύο ακόμα σοροί ανασύρθηκαν από υπόγειο σπιτιού στο Σχόρντορφ.

Χιλιάδες άνθρωποι στις περιοχές της Βαυαρίας και της Βάδης-Βυρτεμβέργης αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους αφού η καταρρακτώδης βροχή την περασμένη Παρασκευή προκάλεσε εκτεταμένες πλημμύρες, ενώ νέες εκκενώσεις διατάχθηκαν το βράδυ της Δευτέρας (3/6), καθώς οι τεράστιοι όγκοι νερού δεν σταματούν μπροστά σε κανένα μέτρο αντιπλημμυρικής προστασίας και οι φόβοι εντείνονται από την ανακοίνωση της γερμανικής μετεωρολογικής υπηρεσίας για νέες ισχυρές βροχοπτώσεις σε περιοχές της νότιας και ανατολικής Γερμανίας.

Στη Βαυαρία, περίπου 800 άνθρωποι κλήθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους μετά από την κατάρρευση φράγματος, χθες Δευτέρα, ενώ κάτοικοι σε κοντινές περιοχές κλήθηκαν να καταφύγουν στους επάνω ορόφους των σπιτιών τους.

Κατά τη διάρκεια επίσκεψής του σε περιοχές που επλήγησαν, ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς δήλωσε πως οι πλημμύρες δεν αποτελούν πλέον πρωτοφανή γεγονότα. «Αποτελούν ένδειξη ότι κάτι συμβαίνει εδώ. Δεν πρέπει να παραμελήσουμε το καθήκον να σταματήσουμε την ανθρωπογενή κλιματική αλλαγή», ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός της πολιτείας της Βαυαρίας, που συνόδευσε τον καγκελάριο, ανέφερε πως δεν υπάρχει πλήρης εξασφάλιση από τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, προσθέτοντας πως σχεδόν 20.000 άνδρες της πολιτικής προστασίας και άλλων υπηρεσιών έχουν αναπτυχθεί, μόνο στη Βαυαρία, για την αντιμετώπιση των αναγκών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πυρκαγιά σε δασική έκταση στη Μονεμβασιά

Εκκενώσεις λόγω των πυρκαγιών σε Χίο και Κω -Φωτιά στο Ηράκλειο Κρήτης

Εγκατάλειψη Mirage 2000-5 στην Τανάγρα- Σώος ο πιλότος

Οι περίεργες υποψηφιότητες στο ΠΑΣΟΚ και τα γνωστά κέντρα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα