ΑΘΗΝΑ
01:51
|
08.09.2024
Η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης λέει ότι το σεξουαλικό περιεχόμενο μπορεί να είναι «νόμιμη μορφή καλλιτεχνικής έκφρασης».
Συναινετικό και με σαφή επισήμανση θα πρέπει να είναι το σχετικό υλικό
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X του Ίλον Μασκ ενημέρωσε τις πολιτικές δημοσίευσής της, ανακοινώνοντας ότι θα επιτρέπει επίσημα τη δημοσίευση περιεχομένου για ενηλίκους.

Σύμφωνα με τις ενημερωμένες οδηγίες, η πλατφόρμα που παλαιότερα ήταν γνωστή ως Twitter θα επιτρέπει στους χρήστες να μοιράζονται σεξουαλικό περιεχόμενο, εφόσον είναι συναινετικό και με σαφή επισήμανση.

Η αναθεωρημένη πολιτική, η οποία ενημερώθηκε το Σαββατοκύριακο, αναφέρει ότι «οι χρήστες θα πρέπει να μπορούν να δημιουργούν, να διανέμουν και να καταναλώνουν υλικό που σχετίζεται με σεξουαλικά θέματα, εφόσον παράγεται και διανέμεται με συναίνεση».

«Η σεξουαλική έκφραση, είτε οπτική είτε γραπτή, μπορεί να είναι μια νόμιμη μορφή καλλιτεχνικής έκφρασης», τονίζει.

«Πιστεύουμε στην αυτονομία των ενηλίκων να ασχολούνται και να δημιουργούν περιεχόμενο που αντικατοπτρίζει τις δικές τους πεποιθήσεις, επιθυμίες και εμπειρίες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που σχετίζονται με τη σεξουαλικότητα».

Η έκθεση σε παραστατικό υλικό θα επισημαίνεται με απαγόρευση για τους ανήλικους χρήστες και όσους ενήλικους επιλέγουν να μην το δουν και οι χρήστες δεν θα επιτρέπεται να μοιράζονται περιεχόμενο που «προωθεί την εκμετάλλευση, τη μη συναίνεση, την αντικειμενοποίηση, ή τη βλάβη σε ανηλίκους και άσεμνες συμπεριφορές».

Η αλλαγή, που αναφέρθηκε για πρώτη φορά από το TechCrunch, επισημοποιεί μια σχετικά ανεκτική στάση απέναντι στο περιεχόμενο για ενηλίκους που χρονολογείται πριν από την αγορά του Twitter από τον Μασκ τον Οκτώβριο του 2022.

Σε αντίθεση με άλλες πλατφόρμες όπως το Instagram, το Facebook, το TikTok και το YouTube, το Twitter δεν απαγόρευσε ποτέ ρητά το γυμνό και σεξουαλικό περιεχόμενο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αίτηση έφεσης κατά της αθώωσης των κατηγορουμένων για τη δολοφονία του Καραϊβάζ

Famagusta: Συμφωνία Netflix-Τουρκίας να μην προβληθεί σε καμία χώρα εκτός της Ελλάδας

Πάβελ Ντούροφ: Το Telegram δεν είναι παράδεισος αναρχίας

Γεωργιάδης: «Μαρινάκης και Μαλέλης θέλουν να ρίξουν την κυβέρνηση»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα