ΑΘΗΝΑ
00:47
|
29.09.2024
Νέα πρόκληση από τον Τούρκο υπουργό Άμυνας, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για την θλιβερή επέτειο της εισβολής.
Δεν υπάρχει άλλη λύση εκτός από λύση δύο κρατών στην Κύπρο, επανέλαβε το Τούρκος ΥΠΑΜ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε μία ακόμα πρόκληση προχώρησε η Άγκυρα, με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας, Γιασάρ Γκιουλέρ, να χαρακτηρίζει τα στρατεύματα κατοχής της Κύπρου «ειρηνευτικές δυνάμεις» και να κατηγορεί την νόμιμη κυβέρνηση του νησιού για «προβοκατόρικη ρητορική».

«Η παρερμηνεία της παρουσίας των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στην Κύπρο, όπως και οι προβοκατόρικη ρητορική για το θέμα αυτό, δεν θα φέρει κανένα όφελος για τους Ελληνοκύπριους. Αν εδώ και μισό αιώνα στο νησί δεν υπάρχει αίμα και δάκρυ, αυτό οφείλεται στην παρουσία των ειρηνευτικών δυνάμεων της Τουρκίας», ανέφερε, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε εκδήλωση για την 50η επέτειο από την εισβολή στην Κύπρο, το 1974.

Όπως είπε, «δεν πρέπει να λησμονείται ότι η στρατηγική θέση της Κύπρου είναι κρίσιμης σημασίας όχι μόνο για το νησί, αλλά και για τη γενικότερη ασφάλεια και σταθερότητα στη Μεσόγειο, η οποία διανύει μια περίοδο λεπτών ισορροπιών. Ως εκ τούτου, είναι υψίστης σημασίας για την ασφάλεια της περιοχής το γεγονός ότι οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις φέρουν εις πέρας μια τόσο ιστορική αποστολή πλάι-πλάι με το πολύτιμο προσωπικό της Διοίκησης Σωμάτων Ασφαλείας Κύπρου».

«Για μας η Κύπρος δεν είναι ένα πρόβλημα, είναι ένα εθνική υπόθεση», πρόσθεσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, τονίζοντας ότι «τα προβοκατόρικα βήματα της ελληνοκυπριακής πλευράς, και η στρατιωτική βοήθεια που λαμβάνει από τρίτες χώρες, εξυπηρετούν μόνο τη μη λύση του ζητήματος».

Τέλος, ο Τούρκος αξιωματούχος, επανέλαβε ότι δεν υπάρχει άλλη λύση εκτός από λύση δύο κρατών στην Κύπρο και δήλωσε ότι δεν υπάρχει κανένας δισταγμός στο θέμα αυτό.

«Σε αυτό το πλαίσιο, καλούμε τη διεθνή κοινότητα να σταματήσει να υποστηρίζει τους ισχυρισμούς της μίας μόνο πλευράς και να προσεγγίσει το θέμα με, λογικό, αμερόληπτο και προσανατολισμένο στη λύση τρόπο. Ωστόσο, όπως πάντα δηλώναμε, θα πρέπει να είναι γνωστό ότι εμείς δεν θα θέσουμε ποτέ σε κίνδυνο τα εθνικά μας συμφέροντα. Θα συνεχίσουμε να λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα κατά των δραστηριοτήτων της ελληνοκυπριακής διοίκησης της Νότιας Κύπρου που διαταράσσουν την ισορροπία στο νησί και αποτελούν απειλή για την ασφάλεια της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου», κατέληξε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πιθανές προκλήσεις του ΝΑΤΟ στη Βαλτική: Μια ανάλυση των επερχόμενων ασκήσεων

Επίσημα νεκρός ο ηγέτης της Χεζμπολάχ-Ποιος ήταν ο Χασάν Νασράλα (upd)

Δηλώσεις Αλί Χαμενεΐ σχετικά με τις πρόσφατες ισραηλινές επιθέσεις στον Λίβανο

ΗΠΑ και πραγματοποιούν στρατιωτικές ασκήσεις στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα