ΑΘΗΝΑ
11:23
|
03.07.2024
Ο δράστης πυροβολήθηκε από στρατιώτες κατά τη διάρκεια συμπλοκής και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο φρουρούμενος.
Η συμπλοκή διήρκεσε σχεδόν μισή ώρα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένας ένοπλος που πυροβόλησε κατά της πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών στη Βηρυτό συνελήφθη μετά τον τραυματισμό, σε συμπλοκή με δυνάμεις ασφαλείας που ακολούθησε.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του στρατού του Λιβάνου, ο δράστης, που νοσηλεύεται φρουρούμενος σε νοσοκομείο είναι Σύριος υπήκοος.

Φωτογραφία που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνει έναν αιμόφυρτο άνδρα να φορά ένα γιλέκο που γράφει «Ισλαμικό Κράτος» στα αραβικά και φέρει και τα αγγλικά αρχικά I και S.

Η πρεσβεία, η οποία βρίσκεται στο βόρειο προάστιο Άουκαρ της πόλης της Βηρυτού, ανέφερε σε ανάρτησή της ότι αναφέρθηκαν «πυροβολισμοί μικρού όπλου» αναφέρθηκαν στις 8.34 π.μ., τοπική ώρα, κοντά στην είσοδο του κτιρίου και ότι όλο το προσωπικό είναι ασφαλές.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η συμπλοκή διήρκεσε σχεδόν μισή ώρα. Ένα μέλος της ομάδας ασφαλείας της πρεσβείας φέρεται να τραυματίστηκε, ενώ ο στρατός χτένισε την περιοχή αναζητώντας τυχόν άλλους επιτιθέμενους, σύμφωνα με πηγή ασφαλείας που μίλησε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Συγγνώμη Αυγενάκη για την επίθεση σε υπάλληλο του αεροδρομίου (upd)

Ψώρα, ψείρες, ανεμοβλογιά: Δερματικές ασθένειες εξαπλώνονται στα παιδιά της Γάζας

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη ο 13χρονος που κατηγορείται για τον βιασμό 8χρονου (upd)

Ινδία: 121 οι νεκροί από ποδοπάτημα σε θρησκευτική τελετή (upd)

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα