ΑΘΗΝΑ
15:29
|
01.07.2024
Η επίθεση έλαβε χώρα λίγες μόλις ημέρες μετά την επίθεση με μαχαίρι κατά ακροδεξιού πολιτικού του «PAX Europa».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο υποψήφιος της Εναλλακτικής για την Γερμανία (AfD) στις τοπικές εκλογές της Βάδης-Βυρτεμβέργης στη Γερμανία, Χάινριχ Κοχ, δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι το βράδυ της Τρίτης, σε κεντρική πλατεία του Μάνχαϊμ.

Η υγεία του 62χρονου πολιτικού δεν κινδυνεύει, νοσηλεύεται ωστόσο για προληπτικούς λόγους, καθώς φέρει επιφανειακά τραύματα και οι γιατροί του έκαναν ράμματα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του AfD, ο Κοχ είδε στην πλατεία του Μανχάιμ τρεις άνδρες να σκίζουν αφίσες πολιτικών του κόμματός του και έσπευσε προς το μέρος τους για να τους σταματήσει. Τότε, ένας από αυτούς του επιτέθηκε με μαχαίρι, ενώ οι άλλοι δύο τράπηκαν σε φυγή. Μάλιστα, το κόμμα έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο από την επίθεση το οποίο τράβηξε ο ίδιος ο Κοχ, όπου φαίνεται ένας νεαρός άντρας να κρατά λεπίδα, πιθανώς για να καταστρέψει τις αφίσες.

Ακολουθεί το βίντεο της επίθεσης:

«Είμαστε σοκαρισμένοι και απογοητευμένοι», δήλωσε ο πρόεδρος της AfD Βάδης-Βυρτεμβέργης Μάρκους Φρονμάιερ.

Η αστυνομία έχει συλλάβει τον άνδρα που μαχαίρωσε τον ακροδεξιό πολιτικό, ωστόσο δεν έχει δώσει πληροφορίες για την ταυτότητά του. Οι άλλοι δύο άντρες αναζητούνται από τις αρχές.

Η επίθεση έλαβε χώρα λίγες μόλις ημέρες μετά την επίθεση με μαχαίρι κατά του ακροδεξιού πολιτικού, Μίχαελ Στουρτσενμπέργκερ, υποψηφίου του «PAX Europa». Ο δράστης επιτέθηκε και σε άλλους παρευρισκόμενους και αστυνομικούς, οι οποίοι τον πυροβόλησαν, σκοτώνοντάς τον.

Από την επίθεση έχασε τη ζωή του ένας αστυνομικός, ο οποίος υπέκυψε στο τραύμα στον λαιμό που του κατάφερε με το μαχαίρι ο δράστης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Χαρίτσης: «Κακή μέρα για τη χώρα» για την εφαρμογή της εξαήμερης εργασίας

Κρεμλίνο: Το αποτέλεσμα των γαλλικών εκλογών επιβεβαιώνει την τάση στις ευρωπαϊκές χώρες

Εκκενώσεις λόγω των πυρκαγιών σε Χίο και Κω -Φωτιά στο Ηράκλειο Κρήτης

Εγκατάλειψη Mirage 2000-5 στην Τανάγρα- Σώος ο πιλότος

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα