ΑΘΗΝΑ
17:35
|
23.09.2024
Πληροφορίες του ισραηλινού τηλεοπτικού δικτύου i24News αναφέρουν πως η ισραηλινή πρόταση εμπεριείχε αναφορά μόνο σε μία «προσωρινή εκεχειρία».
Ισραηλινό άρμα μάχης
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Χαμάς φέρεται πως «απέρριψε» απόψε την ισραηλινή «πρόταση» για εκεχειρία και απελευθέρωση ομήρων επικαλούμενη «σημαντικές αποκλίσεις από την πρόταση και τις δηλώσεις του Αμερικανού Προέδρου Τζο Μπάιντεν.

Πληροφορίες του ισραηλινού τηλεοπτικού δικτύου i24News αναφέρουν πως η ισραηλινή πρόταση εμπεριείχε αναφορά μόνο σε μία «προσωρινή εκεχειρία» αντί για μία μόνιμης διάρκειας και επέκρινε την συμπερίληψη όρων που θα επέτρεπαν στον ισραηλινό στρατό να παραμείνει στη Γάζα και να ξαναρχίσει τις επιθέσεις μόλις ολοκληρωθεί η απελευθέρωση των ομήρων.

Η πληροφορία αυτή επιβεβαιώνει τις αρχικές εκτιμήσεις πως η πρόταση Μπάιντεν ερχόταν πιο κοντά στα αιτήματα της Χαμάς (για βιώσιμη εκεχειρία και απομάκρυνση των ισραηλινών στρατευμάτων από τη Γάζα) παρά στην άκαμπτη θέση της κυβέρνησης του Ισραηλινού πρωθυπουργού για συνέχιση του πολέμου μέχρι τη συντριβή της οργάνωσης και την διατήρηση στρατευμάτων στη Λωρίδα της Γάζας.

Παράλληλα, το σαουδαραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Al Sharq επικαλούμενο μνημόνιο που εξέδωσε η Χαμάς και αναφέρεται στις ανησυχίες της οργάνωσης τονίζει πως η ισραηλινή πρόταση «απέτυχε να βάλει τις απαραίτητες βάσεις για μία επιθυμητή συμφωνία».

Η εξέλιξη καταγράφεται μερικές ώρες μετά την επανέναρξη των διαβουλεύσεων στη Ντόχα του Κατάρ ανάμεσα στον διευθυντή της CIA, Γουίλιαμ Μπερνς, και τον αρχηγό των αιγυπτιακών μυστικών υπηρεσιών Αμπάς Καμάλ με στελέχη της Χαμάς και Ισραηλινούς αξιωματούχους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Disiecta Membra #28: Οι Ρωμαίοι και μια ζουμερή θεωρία συνωμοσίας

Investigate Europe-Reporters United-ΕφΣυν: «Μέγας χορηγός των ελληνικών ενώσεων ασθενών η φαρμακοβιομηχανία»

Μάριος Σαλμάς: Διεγράφη και από μέλος της ΝΔ ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας (upd)

Μακρόν: «Να σκεφτούμε την ειρήνη του αύριο» και «τη σχέση μας με τη Ρωσία»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα