ΑΘΗΝΑ
14:07
|
26.06.2024
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν χαρακτήρισε τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν «πολιτικό παλιάς σχολής» και «πιο προβλέψιμο» από τον προκάτοχό του Ντόναλντ Τραμπ.
Βλαντίμιρ Πούτιν
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

ΟΙ επικείμενες προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ δεν θα αλλάξουν ουσιαστικά τις ρωσο-αμερικανικές σχέσεις όποιος και να νικήσει δήλωσε απόψε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου σε ξένους ανταποκριτές ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο Πούτιν, δίνοντας την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου ενόψει του διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης (SPIEF) είπε επί λέξη απαντώντας σε σχετική ερώτηση ανταποκριτή του πρακτορείου Reuters:

«Πιστεύουμε πως δεν θα υπάρξουν σοβαρές αλλαγές μετά τις εκλογές».

Σε επόμενο σημείο χαρακτήρισε τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν «πολιτικό παλιάς σχολής» και «πιο προβλέψιμο» από τον προκάτοχό του Ντόναλντ Τραμπ.

Εξήγησε πως η Ρωσία «δεν είχε ποτέ ιδιαίτερες σχέσεις με τον Τραμπ» όπως τον κατηγορούν ορισμένοι Δημοκρατικοί.

Σε ό,τι αφορά τις δικαστικές περιπέτειες του Ντόναλντ Τραμπ, ο Ρώσος Πρόεδρος απάντησε πως «οι Αμερικανοί καίγονται μόνοι τους εκ των έσω, από το κράτος τους, από το πολιτικό τους σύστημα».

Υποστήριξε πως είναι πασιφανές πως η δίωξη κατά του Τραμπ είναι απλή κατάχρηση του αμερικανικού δικαστικού συστήματος για πολιτικούς λόγους και πως η δημοτικότητα του Τραμπ και η αύξηση των ποσών της προεκλογικής του εκστρατείας μετά την καταδίκη του από το δικαστήριο της Νέας Υόρκης «είναι απόδειξη πως οι Αμερικανοί δεν πιστεύουν πλέον στην αμεροληψία του δικαστικού τους συστήματος».

Όσο για την κυβέρνηση Μπάιντεν;

Ο Πούτιν εκτίμησε πως «πάει από το ένα λάθος στο επόμενο».

Όταν ρωτήθηκε εάν μία αλλαγή στο Λευκό Οίκο μπορεί να μεταφραστεί σε αλλαγή στην πολιτική των ΗΠΑ στην Ουκρανία απάντησε πως αυτό εξαρτάται από τους στόχους της επόμενης κυβέρνησης.

Εάν ο στόχος της επόμενης κυβέρνησης στην Ουάσιγκτον είναι να κάνει τις ΗΠΑ ισχυρότερες και να οικοδομήσει καλύτερες σχέσεις με τον υπόλοιπο κόσμο, τότε κάτι μπορεί να αλλάξει» είπε ο Πούτιν καταλήγοντας:

«Κανείς δεν ενδιαφέρεται για την Ουκρανία στις ΗΠΑ…Δεν πολεμάνε για την Ουκρανία. Πολεμάνε για την ηγεμονία τους στον κόσμο».

Το 27ο διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης (SPIEF) ξεκίνησε σήμερα με το σύνθημα: «Το θεμέλιο ενός πολύ-πολικού κόσμου είναι η συγκρότηση νέων σημείων ισχύος». Ολοκληρώνεται το Σάββατο, 8 Ιουνίου.

Συμμετέχουν αξιωματούχοι από 136 χώρες και αναμένεται να παρακολουθήσουν τις εργασίες τους περίπου 17.000 άτομα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Τζούλιαν Ασάνζ είναι ελεύθερος

Συμφώνησε να παραδεχτεί την ενοχή του για την κατηγορία τής κατασκοπείας και θα επιστρέψει στην Αυστραλία μετά από την πολύχρονη καταδίωξη που υπέστη.
ΣΥΝΑΦΗ

Μήνυμα Μητσοτάκη προς ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας: Λιγότερα λάθη, περισσότερη προσπάθεια

Ρωσία: Δεν αναγνωρίζει τα εντάλματα σύλληψης κατά Σοϊγκού και Γερασίμοφ

Το πενθήμερο, πέθανε! Ζήτω η ανάπτυξη!

Νορβηγικό συνταξιοδοτικό ταμείο γυρίζει την πλάτη στην Caterpillar λόγω Γάζας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα