ΑΘΗΝΑ
00:47
|
29.09.2024
Συζητήσεις για μια ακόμα φρεγάτα και έξι Rafale, στο περιθώριο της συμμετοχής του πρωθυπουργού στις επετειακές εκδηλώσεις για την απόβαση στη Νορμανδία.
Φωτογραφία αρχείου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στη Γαλλία μεταβαίνει αύριο, Πέμπτη, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από τον υπουργό Άμυνας Νίκο Δένδια, προκειμένου να παραστεί στις επετειακές εκδηλώσεις για την 80η επέτειο από την απόβαση των συμμαχικών δυνάμεων στη Νορμανδία, τη D-Day, που σηματοδότησε την πορεία προς την ήττα των δυνάμεων του Άξονα και το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Παρίσι ο κ. Μητσοτάκης, εκτός από την παρουσία του στις επετειακές εκδηλώσεις, αναμένεται να έχει επαφές σχετικά με έναν νέο γύρο εξοπλιστικών προγραμμάτων, ενώ θα επισκεφθεί, μαζί με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, και το ναυπηγείο της Naval Group στο οποίο ναυπηγούνται οι τρεις ελληνικές φρεγάτες Belharra.

Πηγές κάνουν λόγο για το ενδεχόμενο προμήθειας ακόμα μιας φρεγάτας, αλλά και τριών κορβετών, σενάριο πάντως που είχε παγώσει το τελευταίο διάστημα, ενώ άλλες πηγές υπενθυμίζουν προγενέστερες δηλώσεις του πρωθυπουργού για την ανάγκη αγοράς έξι ακόμα μαχητικών Rafale.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ενοποίηση των ενεργειακών συστημάτων Ρωσίας, Ιράν και Αζερμπαϊτζάν

Πιθανές προκλήσεις του ΝΑΤΟ στη Βαλτική: Μια ανάλυση των επερχόμενων ασκήσεων

Επίσημα νεκρός ο ηγέτης της Χεζμπολάχ-Ποιος ήταν ο Χασάν Νασράλα (upd)

Δηλώσεις Αλί Χαμενεΐ σχετικά με τις πρόσφατες ισραηλινές επιθέσεις στον Λίβανο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα