ΑΘΗΝΑ
01:05
|
29.09.2024
«Τι συμβαίνει; Τι είναι η ελευθερία; Τι αφυπνίζει το ναρκωμένο βερίκοκο; Πώς καταστέλλεται μια κοινωνική εξέγερση κατά τη διάρκεια μιας δεξίωσης;»
Στις 9 το βράδυ στο θεατράκι του Λόφου Στρέφη
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την θεατρική παράσταση «Πονάει το μυαλό μου ΙΙ (Η εκδίκηση του άνθρακα)» παρουσιάζει σήμερα, Τετάρτη, στις 9 το βράδυ στο θεατράκι του Λόφου Στρέφη και αύριο, Πέμπτη την ίδια ώρα στην πλατεία Πέτρινων, στα Άνω Πετράλωνα, η θεατρική ομάδα Τσιριτσάντσουλες.

Πρόκειται για μια παράσταση καμπαρέ βασισμένη σε κείμενα των Μόντυ Πάιθον, Καρλ Βάλεντιν, Άντον Τσέχοφ και Δημήτριου Παπαρρηγόπουλου

«Τι συμβαίνει; Τι είναι η ελευθερία; Τι αφυπνίζει το ναρκωμένο βερίκοκο; Τι είναι αυτό το περίεργο συναίσθημα πως ζούμε κάτι που έχουμε ξαναζήσει στο παρελθόν; Ποια είναι η ουσία του έργου του Ζαν Πολ Σαρτρ; Πώς καταστέλλεται μια κοινωνική εξέγερση κατά τη διάρκεια μιας δεξίωσης; Στο φετινό καμπαρέ μας θα έχετε το ανατριχιαστικό προνόμιο να βρείτε όλες τις απαντήσεις στα πιο βαθιά υπαρξιακά ζητήματα», αναφέρει η ομάδα στην παρουσίαση της παράστασης.

Όπως προσθέτουν: «Το 2019 αποφασίσαμε να παντρέψουμε το πνεύμα του σπουδαίου Γερμανού κωμικού του μεσοπολέμου Καρλ Βάλεντιν, με αυτό των πρωτοπόρων της δεκαετίας του 1970, βρετανών Μόντυ Πάιθον. Συγκολλητική ουσία στάθηκαν κάποια διηγήματα του Άντον Τσέχοφ που μας εξέπληξαν με το πόσα κοινά χαρακτηριστικά μοιράζονταν με τα κείμενα των Βάλεντιν και Πάιθον. Έτσι προέκυψε το καμπαρέ “Πονάει το μυαλό μου”. Ένα από τα ευτυχή προβλήματα που αντιμετωπίσαμε σ’ εκείνη τη δραματουργική σύνθεση, ήταν το ποια από τα κείμενα που είχαμε συλλέξει θα έπρεπε να “κοπούν”, για να κρατήσουμε την παράσταση σε κάποια ανεκτά χρονικά πλαίσια. Το υλικό ήταν πολύ και υψηλής ποιότητας. Έτσι πέντε χρόνια μετά επιστρέφουμε με ένα νέο καμπαρέ πάνω στο ίδιο πνεύμα, αξιοποιώντας κι άλλα κείμενα από αυτά που το ’19 είχαν μπει προσωρινά στο συρτάρι μα»

Συντελεστές

Παίζουν: Ντίνα Μαυρίδου, Νίκος Γλυκόπουλος, Μαρίνος Μουζάκης
Πρωτότυπη μουσική: Μαρίνος Μουζάκης
Αφίσα: Δημήτρης Καρλαφτόπουλος

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Παντελή Κυραμαργιέ μήπως ήρθε η ώρα να απενοχοποιήσουμε τη συγκίνηση;

Έφυγε από τη ζωή η ηθοποιός Μάγκι Σμιθ

Μακεδόνων Χώρα: Πολιτικές της Μνήμης/Πολιτισμός, Τέχνη, Κινηματογράφος

ΣΕΑ κατά Βυζαντινού Μουσείου λόγω γάμου οικογένειας Γλύξμπουργκ: Καλεί σε διαμαρτυρία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα