ΑΘΗΝΑ
00:46
|
29.09.2024
Επέκρινε την ΕΡΤ γιατί το κεντρικό απογευματινό δελτίο δεν παρουσίασε ούτε ένα λεπτό ρεπορτάζ από τη συνέντευξη Τύπου του Συλλόγου Θυμάτων των Τεμπών.
ΣΥΡΙΖΑ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σφοδρή κριτική στη διοίκηση της ΕΡΤ για την απουσία κάλυψης της συνέντευξης Τύπου που έδωσαν νωρίτερα σήμερα τα μέλη του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων «Τέμπη 2023» άσκησε απόψε το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Η Δημόσια Τηλεόραση δεν είναι μαγαζάκι ούτε του κ. Μητσοτάκη, ούτε του κ. Ζούλα και κανενός άλλου» αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Και προσθέτει με νόημα:

«Ούτε ένα δευτερόλεπτο δεν αφιέρωσε το κεντρικό απογευματινό δελτίο της ΕΡΤ στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων «Τέμπη 2023», και είχε ως θέμα «Το αίτημα 1.500.000 πολιτών για την τροποποίηση της ποινικής ευθύνης Υπουργών και της βουλευτικής ασυλίας.

Ο φόβος του κ. Μητσοτάκη απέναντι στους συγγενείς των θυμάτων, αλλά και την ελληνική κοινωνία συνολικά, που ζητά δικαιοσύνη για τα Τέμπη, τον οδηγεί σε πρωτοφανείς αθλιότητες, οι οποίες υπονομεύουν την ίδια τη Δημοκρατία».

Η συνέντευξη Τύπου του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων

Η συνέντευξη Τύπου δόθηκε στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα εκδηλώσεων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και είχε ως θέμα την τροποποίηση του νόμου περί της ποινικής ευθύνης των υπουργών και της βουλευτικής ασυλίας.

Δεν παρέστη κανένας εκπρόσωπος της Ν.Δ., σε αντίθεση με άλλα κοινοβουλευτικά κόμματα.

Ο Πρόεδρος της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος Δημήτρης Βερβεσός επεσήμανε ότι το δικηγορικό σώμα, δια των Δικηγορικών Συλλόγων, συμμετέχει στη δίκη για το έγκλημα των Τεμπών, παριστάμενο προς υποστήριξη της κατηγορίας και στο πλαίσιο του θεσμικού του ρόλου, θα υποστηρίξει ενεργά το αίτημα τόσο των συγγενών των θυμάτων όσο και των 1,5 εκατομμυρίων συμπολιτών μας για την τροποποίηση του νόμου περί ευθύνης των υπουργών αλλά και για την ψήφιση του αναγκαίου εκτελεστικού νόμου, που θα καταστήσει εφαρμοστέα την συνταγματική διάταξη για τη λαϊκή νομοθετική πρωτοβουλία (73 παρ. 6 Σ).

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Παντελή Κυραμαργιέ μήπως ήρθε η ώρα να απενοχοποιήσουμε τη συγκίνηση;

Φωτιά στην Ξάνθη-Ήχησε το 112

Ενοποίηση των ενεργειακών συστημάτων Ρωσίας, Ιράν και Αζερμπαϊτζάν

Σεισμός 4,4 ρίχτερ στις Στροφάδες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα