ΑΘΗΝΑ
14:19
|
13.07.2024
«Ο μοναδικός μας στόχος είναι να τερματιστεί ο πόλεμος και να προχωρήσουμε προς την εφαρμογή της λύσης των δύο κρατών».
Ο Χοσέ Μανουέλ Αλμπάρες
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ισπανία ανακοίνωσε ότι θα συμμετάσχει στην προσφυγή της Νότιας Αφρικής στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης [ICJ), όπου το Ισραήλ κατηγορείται ότι παραβιάζει τις υποχρεώσεις του σύμφωνα με τη Σύμβαση για τη Γενοκτονία, στον πόλεμο που έχει εξαπολύσει στη Λωρίδα της Γάζας.

Συγκεκριμένα, ο Ισπανός Υπουργός Εξωτερικών, Χοσέ Μανουέλ Αλμπάρες, ανακοίνωσε σήμερα πως «Πήραμε αυτή την απόφαση λόγω της συνέχισης της στρατιωτικής επιχείρησης στη Γάζα», λέγοντας πως η ισπανική κυβέρνηση παρακολουθεί «με τεράστια ανησυχία την περιφερειακή επέκταση της σύγκρουσης», κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Η Ισπανία πήρε την απόφαση αυτή όχι μόνο για να «επανέλθει η ειρήνη στη Γάζα και στη Μέση Ανατολή», αλλά και λόγω της δέσμευσής της στο διεθνές δίκαιο, είπε ο Αλμπάρες.

«Ο μοναδικός μας στόχος είναι να τερματιστεί ο πόλεμος και να προχωρήσουμε προς την εφαρμογή της λύσης των δύο κρατών»,τόνισε ο υπουργός, μία εβδομάδα μετά την αναγνώριση του Κράτους της Παλαιστίνης από την Ισπανία, μαζί με την Ιρλανδία και τη Νορβηγία.

Η κίνηση των τριών χωρών προκάλεσε την οργή του Ισραήλ, που τις κατηγόρησε πως «ανταμοίβουν την τρομοκρατία» και απέσυρε τους πρεσβευτές του.

Η Νότια Αφρική υπέβαλε την υπόθεσή της κατά του Ισραήλ τον Ιανουάριο, κατηγορώντας το για γενοκτονία κατά των Παλαιστινίων στη Γάζα. Υπογραμμίζεται πως ο αριθμός των νεκρών Παλαιστίνιων από τον πόλεμο του Ισραήλ στη Γάζα, που ξεκίνησε τον Οκτώβριο, έχει ξεπεράσει τους 36.500, σύμφωνα με υγειονομικούς αξιωματούχους στην πολιορκημένη και βομβαρδισμένη περιοχή.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Υπερψηφίστηκε… σε συνθήκες καύσωνα το ν/σ του υπουργείου Τουρισμού

Βούτηξε στον Σηκουάνα η Αμελί του Αθλητισμού και όχι ο Μακρόν που το είχε υποσχεθεί

Νέο μακελειό στη Γάζα: Οι Ισραηλινοί βομβάρδισαν «ασφαλή ζώνη» στη Χαν Γιούνις

Η ΛΑΡΚΟ και η εθνική καταστροφή μπροστά μας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα