ΑΘΗΝΑ
08:56
|
02.07.2024
Με το κλείσιμο της συνεδρίας της Τετάρτης, η Nvidia έγινε η 2η πιο πολύτιμη εταιρεία των ΗΠΑ ξεπερνώντας την Apple.
Nvidia
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η κεφαλαιοποίηση της Nvidia ξεπέρασε την Τετάρτη το όριο των 3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων και ξεπέρασε την Apple ως η δεύτερη πιο πολύτιμη εταιρεία στις ΗΠΑ με το κλείσιμο της Wall Street.

Η τιμή της μετοχής της εταιρείας κατασκευής τσιπ με έδρα την Καλιφόρνια έφτασε στο ιστορικό υψηλό των 1.223,59 δολαρίων στις 15.15 μ.μ., δίνοντάς της κεφαλαιοποίηση 3,01 τρισεκατομμυρίων δολαρίων. Με αυτό το κατόρθωμα, η Nvidia έγινε η τρίτη εταιρεία στις ΗΠΑ που έφτασε αυτό το ορόσημο μετά την Apple και τη Microsoft, αντίστοιχα.

Στο τέλος της συνεδρίασης, η μετοχή της Apple διαμορφώθηκε στα 195,87 δολάρια για ημερήσια κέρδη 0,78%.

Η Apple έγινε η πρώτη εταιρεία στις ΗΠΑ που είδε την αγοραία αξία της να φτάνει τα 2 τρισ. δολάρια, αλλά υπολείπεται της Microsoft, η οποία είχε αγοραία αξία 3,15 τρισ. δολάρια στο κλείσιμο της Τετάρτης.

Οι μετοχές της Nvidia σημείωσαν άνοδο 12% στις 23 Μαΐου μετά την ανακοίνωση εσόδων ρεκόρ ύψους 26 δισ. δολαρίων στο πρώτο τρίμηνο που έληξε στις 28 Απριλίου –αύξηση 262% από σχεδόν 7,2 δισ. δολάρια την ίδια περίοδο πέρυσι.

Η κατασκευάστρια τσιπς είδε επίσης τριμηνιαία έσοδα ρεκόρ από κέντρα δεδομένων ύψους 22,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων, τα οποία εκτινάχθηκαν κατά 427% από την ίδια περίοδο του 2023- ενώ τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν κατά τεράστιο ποσοστό 628% σε σχεδόν 14,9 δισεκατομμύρια δολάρια το πρώτο τρίμηνο από περίπου 2 δισεκατομμύρια δολάρια την ίδια περίοδο πέρυσι.

Τα ρεκόρ της Nvidia έρχονται την ώρα που η ζήτηση για τεχνητή νοημοσύνη (AI) ανθεί παγκοσμίως και η εταιρεία αυξάνει τις συνεργασίες της με μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας.

Η εταιρεία ανακοίνωσε στις 21 Μαΐου νέες βελτιστοποιήσεις απόδοσης AI και ενσωματώσεις για το λειτουργικό σύστημα Windows της Microsoft που συμβάλλουν στην επίτευξη μέγιστης απόδοσης.

Εν τω μεταξύ, η Microsoft υποστηρίζει την αμερικανική εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης OpenAI, η οποία παρουσίασε τον περασμένο μήνα το τελευταίο της μοντέλο, με την ονομασία GPT-4o, το οποίο είναι πολύ ταχύτερο σε σύγκριση με τα προηγούμενα μοντέλα.

Η μετοχή της Nvidia έχει κερδίσει 147% από τις αρχές του 2024, αφού έκλεισε το 2023 στα 495,22 δολάρια.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σαουδική Αραβία: Ανακαλύφθηκαν επτά κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου

«Πικρός» ο καφές: Αυξήσεις στις καφετέριες, ίδια η τιμή στο take away

Οι Χούθι επιδεικνύουν drone σκάφος που χτύπησε ελληνικό πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα

Γαλλία: Η ανάκληση μίας άδειας εξόρυξης ως παράγοντας που δεν πρέπει να λείπει από την εξίσωση των βουλευτικών εκλογών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα