ΑΘΗΝΑ
14:33
|
26.06.2024
Ο ΟΠΕΚ αναμένει σταθερή και αυξημένη ζήτηση πετρελαίου για το έτος 2024.
Εξόρυξη πετρελαίου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο ΟΠΕΚ αναμένει ότι η ζήτηση πετρελαίου θα αυξηθεί κατά 2,2 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως το 2024 και η ζήτηση θα είναι σταθερή και ισχυρή, δήλωσε την Πέμπτη ο γενικός γραμματέας του ΟΠΕΚ Haitham Al Ghais.

Ο κόσμος χρειάζεται όλες τις πηγές ενέργειας, δεν πρέπει να υπάρχουν διακρίσεις, αλλά προς το παρόν η δαιμονοποίηση της πετρελαϊκής βιομηχανίας είναι αισθητή, πρόσθεσε ο επικεφαλής του ΟΠΕΚ.

«Μιλώντας για φέτος, βλέπουμε τη ζήτηση πετρελαίου να αυξάνεται κατά περίπου 2,2 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, ετήσια αύξηση», δήλωσε ο επικεφαλής του ΟΠΕΚ στη σύνοδο του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης (SPIEF), προσθέτοντας ότι η ζήτηση αναμένεται να είναι ισχυρή και σταθερή.

Η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου μπορεί να αυξηθεί σε 115 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα έως το 2030, δήλωσε την Πέμπτη ο Ρώσος αναπληρωτής πρωθυπουργός Αλεξάντερ Νόβακ.

Συγκεκριμένα δήλωσε:

Μακροπρόθεσμα, καταλαβαίνουμε ότι ακόμη και για την περίοδο μέχρι το 2030, τα σημερινά 102 [εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα] μπορούν να μετατραπούν σε 110-115 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα. Επειδή η πετροχημεία αναπτύσσεται, ο αριθμός των πτήσεων αυξάνεται.

Η τελευταία απόφαση του ΟΠΕΚ+ είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και επιτρέπει τη δημιουργία ασφάλειας για τις ενεργειακές αγορές, δήλωσε την Πέμπτη ο Νόβακ.

Ανέφερε ότι:

Σήμερα, οι κύριες κατευθύνσεις της αλληλεπίδρασης μέχρι το τέλος του 2025 έχουν καθοριστεί … Οι αποφάσεις έχουν ληφθεί. Έχουν, κατά τη γνώμη μας, ένα απολύτως σωστό διάνυσμα, το οποίο μας επιτρέπει να δείξουμε μια ορισμένη προοπτική και να δημιουργήσουμε ασφάλεια για τις ενεργειακές αγορές. Καταλαβαίνουμε πώς θα ενεργήσουμε το τρίτο τρίμηνο, καταλαβαίνουμε τι θα κάνουν οι κατασκευαστές μέχρι το τέλος του 2025.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Τζούλιαν Ασάνζ είναι ελεύθερος

Συμφώνησε να παραδεχτεί την ενοχή του για την κατηγορία τής κατασκοπείας και θα επιστρέψει στην Αυστραλία μετά από την πολύχρονη καταδίωξη που υπέστη.
ΣΥΝΑΦΗ

Το πενθήμερο, πέθανε! Ζήτω η ανάπτυξη!

Επένδυση μαμούθ της Volkswagen στον αντίπαλο της Tesla, Rivian

Ενάντια στη σύγχυση: Λίγες αυτονόητες σκέψεις μπροστά στο αδιανόητο

Γερμανικές αντιδράσεις για την 6ήμερη εργασία στην Ελλάδα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα