ΑΘΗΝΑ
01:38
|
08.09.2024
Παρά τις διαμαρτυρίες και την κριτική, οι ομάδες της Premier League επέλεξαν να διατηρήσουν το σύστημα VAR.
Σύστημα var
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι ομάδες της αγγλικής Premier League ψήφισαν υπέρ της διατήρησης του VAR, παρά τη σημαντική κριτική που ασκήθηκε την περασμένη σεζόν σχετικά με το σύστημα διαιτησίας με τη βοήθεια της τεχνολογίας.

Ο σύλλογος των Μίντλαντς είχε κατηγορήσει το VAR ότι «υπονομεύει την αξία του brand της Premier League» μετά από άλλη μια σεζόν με αρκετές αμφισβητήσιμες αποφάσεις.

Το VAR εισήχθη στην Premier League το 2019 με στόχο να βοηθήσει τους διαιτητές να αποφύγουν σαφή και προφανή λάθη που είχαν αμαυρώσει αγώνες στο παρελθόν.

Ωστόσο, υπήρξαν πολυάριθμες αντιπαραθέσεις γύρω από την τεχνολογία κατά τη διάρκεια της πρόσφατα ολοκληρωθείσας περιόδου 2023-2024, με τους μάνατζερ και τους οπαδούς της Premier League να εκφράζουν όλο και πιο έντονα την περιφρόνησή τους για το σύστημα.

Μετά την ψηφοφορία της Πέμπτης, ωστόσο, η Premier League αναγνώρισε ότι απαιτούνται βελτιώσεις. Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της:

Ενώ το VAR παράγει πιο ακριβείς αποφάσεις, συμφωνήθηκε ότι πρέπει να γίνουν βελτιώσεις προς όφελος του παιχνιδιού και των οπαδών.

Η τεχνολογία ημιαυτόματου οφσάιντ πρόκειται να εισαχθεί την επόμενη σεζόν με την ελπίδα ότι αυτό θα μειώσει το χρόνο που απαιτείται για τους ελέγχους οφσάιντ, ενώ θα γίνονται ανακοινώσεις στο γήπεδο όταν μια απόφαση εντός του γηπέδου αλλάζει μετά από παρέμβαση του VAR για να ενημερώνονται οι φίλαθλοι.

Η Premier League πρόσθεσε ότι θα διατηρηθεί επίσης το «υψηλό όριο» για την παρέμβαση.

Κατά τη διάρκεια των συζητήσεων με τους συλλόγους εντοπίστηκαν έξι βασικοί τομείς:

  • Διατήρηση του υψηλού ορίου για το VAR.
  • Μείωση των καθυστερήσεων στο παιχνίδι, κυρίως μέσω της εισαγωγής της τεχνολογίας ημιαυτόματου οφσάιντ (SAOT).
  • Βελτίωση της εμπειρίας των φιλάθλων μέσω της μείωσης των καθυστερήσεων και των ανακοινώσεων από τους διαιτητές στο γήπεδο για να εξηγήσουν τις αλλαγές στις αποφάσεις μετά το VAR.
  • Πιο ισχυρή εκπαίδευση VAR για τη βελτίωση της συνέπειας με έμφαση στην ταχύτητα, διατηρώντας παράλληλα την ακρίβεια.
  • Περισσότερη διαφάνεια και επικοινωνία γύρω από το VAR.
  • Μια εκστρατεία επικοινωνίας με τους φιλάθλους και τους ενδιαφερόμενους φορείς για το VAR ώστε να αποσαφηνιστεί καλύτερα ο ρόλος της τεχνολογίας στο παιχνίδι.
  • Το πρωτάθλημα επιβεβαίωσε τον Απρίλιο ότι το SAOT θα εισαχθεί το φθινόπωρο του 2024 για να παρέχει ταχύτερη και συνεπή τοποθέτηση της εικονικής γραμμής οφσάιντ με βάση την οπτική παρακολούθηση των παικτών.

Το πρωτάθλημα και η Professional Game Match Officials Ltd δήλωσαν ότι θα συνεχίσουν να πιέζουν το Διοικητικό Συμβούλιο της Διεθνούς Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας να επιτρέψει μεγαλύτερη ευελιξία ώστε να επιτρέπονται ζωντανές τηλεοπτικές και ηχητικές μεταδόσεις κατά τη διάρκεια των αξιολογήσεων VAR.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ρωσικό πανεπιστήμιο ανέπτυξε μια μοναδική συσκευή που μπορεί να κοιτάξει στο παρελθόν

Τα κρυπτονομίσματα ανοίγουν το δρόμο για διασυνοριακές πληρωμές στη Ρωσία

Η Κίνα εκτοξεύει 10 δορυφόρους για ενίσχυση του παγκοσμίου δικτύου επικοινωνιών

Eπιστρέφει στη Γη το Starliner της Boeing μετά από παρατεταμένη αποστολή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα