ΑΘΗΝΑ
14:25
|
26.06.2024
Η ημερήσια παραγωγή αργού πετρελαίου αυξάνεται σε 13,52 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα.
Εξόρυξη πετρελαίου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τα εμπορικά αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 0,3% κατά την εβδομάδα που έληξε στις 31 Μαΐου, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας (ΥΠΕ) αργά την Πέμπτη.

Τα αποθέματα αυξήθηκαν κατά περίπου 1,2 εκατ. βαρέλια στα 455,9 εκατ. βαρέλια, σε σύγκριση με την πρόβλεψη της αγοράς για μείωση κατά περίπου 2,1 εκατ. βαρέλια.

Τα στρατηγικά αποθέματα πετρελαίου, τα οποία εξαιρούνται από τα εμπορικά αποθέματα αργού, αυξήθηκαν κατά περίπου 900.000 βαρέλια στα 370,2 εκατομμύρια βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, όπως έδειξαν τα στοιχεία.

Την ίδια περίοδο, τα αποθέματα βενζίνης αυξήθηκαν επίσης κατά περίπου 2,1 εκατομμύρια βαρέλια στα 230,9 εκατομμύρια βαρέλια.

Αύξηση της παραγωγής αργού

Τα στοιχεία της ΥΠΕ έδειξαν ότι η παραγωγή αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 4.000 βαρέλια ανά ημέρα σε περίπου 13,52 εκατομμύρια bpd κατά τη διάρκεια της εβδομάδας που έληξε στις 31 Μαΐου.

Οι εισαγωγές αργού πετρελαίου των ΗΠΑ αυξήθηκαν επίσης κατά 289.000 βαρέλια ημερησίως σε περίπου 7,05 εκατ. βαρέλια ημερησίως και οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 276.000 βαρέλια ημερησίως σε περίπου 4,50 εκατ. βαρέλια ημερησίως κατά την ίδια περίοδο.

Στις βραχυπρόθεσμες ενεργειακές προοπτικές (STEO) που δημοσιεύθηκαν στις 8 Μαΐου, η EIA προέβλεψε ότι η παραγωγή αργού πετρελαίου στη χώρα θα φθάσει κατά μέσο όρο τα 13,20 εκατ. ανά μέρα φέτος.

Το επόμενο έτος, η παραγωγή αργού πετρελαίου στη χώρα αναμένεται να φθάσει τα 13,73 εκατ. ανά μέρα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Τζούλιαν Ασάνζ είναι ελεύθερος

Συμφώνησε να παραδεχτεί την ενοχή του για την κατηγορία τής κατασκοπείας και θα επιστρέψει στην Αυστραλία μετά από την πολύχρονη καταδίωξη που υπέστη.
ΣΥΝΑΦΗ

Το πενθήμερο, πέθανε! Ζήτω η ανάπτυξη!

Επένδυση μαμούθ της Volkswagen στον αντίπαλο της Tesla, Rivian

Ενάντια στη σύγχυση: Λίγες αυτονόητες σκέψεις μπροστά στο αδιανόητο

Γερμανικές αντιδράσεις για την 6ήμερη εργασία στην Ελλάδα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα