ΑΘΗΝΑ
01:21
|
08.09.2024
Η είδηση του θανάτου της ηθοποιού έγινε γνωστή από την ανιψιά της, Άννα Στυλιανοπούλου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε ηλικία 91 ετών έφυγε από τη ζωή σήμερα το μεσημέρι η σπουδαία ηθοποιός, Δέσποινα Στυλιανοπούλου, βυθίζοντας σε πένθος τον καλλιτεχνικό χώρο.

Η είδηση του θανάτου της ηθοποιού έγινε γνωστή από την ανιψιά της, Άννα Στυλιανοπούλου, μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.

«Με βαθιά θλίψη ανακοινώνουμε ότι έφυγε σήμερα γαλήνια από την ζωή, η πολυαγαπημένη μας αδελφή, θεία και γιαγιά, Δέσποινα Στυλιανοπούλου, περιτριγυρισμένη από την οικογένεια της, που ήταν στο πλευρό της. Καλό ταξίδι αγαπημένη μας. Θα μας λείψεις πολύ» έγραψε.

Η Δέσποινα Στυλιανοπούλου γεννήθηκε στην Μεσσήνη, στις 8 Ιουλίου του 1932. Σπούδασε φωνητική στο Ελληνικό Ωδείο και θέατρο στη Δραματική Σχολή Δημήτρη Ροντήρη, απ’ την οποία και αποφοίτησε το 1959. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στον κινηματογράφο το 1960, στην ταινία «Ξένος της νύχτας» και έκτοτε καθιερώθηκε σε κωμικούς ρόλους.

Η Δέσποινα Στυλιανοπούλου με την Αλίκη Βουγιουκλάκη στην ταινία «Το πιο λαμπρό αστέρι» του 1967

Μάλιστα, το 1967 θεωρήθηκε από πολλούς καλλιτεχνικούς κύκλους ως «έτος Στυλιανοπούλου» επειδή η ηθοποιός είχε συμμετάσχει σε 12 διαφορετικές ταινίες, μέσα στη χρονιά.

Για πολλά χρόνια, η κα Στυλιανοπούλου υπήρξε θιασάρχης στο θέατρο Αυλαία του Πειραιά. Επίσης, έχει εκδοθεί η αυτοβιογραφία της με τον τίτλο «Ηθοποιός αμέσου δράσεως» από τις εκδόσεις Τετράγωνο.

Η Δέσποινα Στυλιανοπούλου υποδύεται τη χήρα Μιλτιάδη στη ταινία «Αχ αυτή η γυναίκα μου», 1967
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μια άλλη, ξεχωριστή και ρηξικέλευθη Mostra πριν 60 χρόνια

Τουρκία: Σεισμός 5 ρίχτερ στη νότια χώρα, δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες

ΔΕΘ-Χρυσοχοΐδης: Ανακοίνωσε Panic Button και για ανηλίκους

Έρευνα: Οι έφηβοι που ατμίζουν είναι πιο πιθανό να υποφέρουν από κακή ψυχική υγεία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα