ΑΘΗΝΑ
19:04
|
28.09.2024
Οι ΗΠΑ κάλεσαν το Ισραήλ να ταυτοποιήσει δημοσίως τους μαχητές της Χαμάς που υποστηρίζει ότι σκότωσε.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πλήρη διαφάνεια ζητούν οι ΗΠΑ από το Ισραήλ, αναφορικά με το χθεσινό χτύπημα σε σχολείο της Υπηρεσίας Αρωγής του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες (UNRWA) σε προσφυγικό καταυλισμό στο κέντρο της Γάζας, από το οποίο σκοτώθηκαν τουλάχιστον 40 άτομα, εκ των οποίων τα 14 παιδιά.

Παλαιστίνιοι δημοσιογράφοι είπαν στο BBC ότι ένα ισραηλινό πολεμικό αεροσκάφος εκτόξευσε δύο πυραύλους σε αίθουσες διδασκαλίας, στον τελευταίο όροφο του σχολείου, στον αστικό προσφυγικό καταυλισμό Νουσεϊεράτ.

Ο ισραηλινός στρατός ισχυρίστηκε ότι είχε πραγματοποίησε ένα «ακριβές» χτύπημα, σε «συγκρότημα της Χαμάς» στο σχολείο, αλλά το κυβερνητικό γραφείο μέσων ενημέρωσης της Γάζας, που διευθύνεται από τη Χαμάς, αρνήθηκε τον ισχυρισμό.

Οι ΗΠΑ κάλεσαν το Ισραήλ να ταυτοποιήσει δημοσίως τους μαχητές της Χαμάς που υποστηρίζει ότι σκότωσε.

Οι Ισραηλινοί «μας είπαν ότι υπήρχαν 20 έως 30 μαχητές που στόχευαν [και] θα δημοσιοποιήσουν τα ονόματα όσων πιστεύουν ότι έχουν σκοτώσει, αυτών των μαχητών», δήλωσε ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, Μάθιου Μίλερ.

«Είπαν ότι θα παρείχαν [ πληροφορίες]. Αναμένουμε να το κάνουν , καθώς και κάθε άλλη λεπτομέρεια που θα ρίξει φως σε αυτό το περιστατικό», τόνισε ο εκπρόσωπος.

Σε μια σχεδόν ταυτόχρονη ενημέρωση , ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, Ντάνιελ Χαγκάρι, έδωσε τα ονόματα εννέα μαχητών της Χαμάς και της Ισλαμικής Τζιχάντ που υποστήριξε ότι σκοτώθηκαν στην επίθεση. Είπε ότι θα εντοπιστούν περισσότερα μετά τις εργασίες για «επαλήθευση των πληροφοριών».

Στην Ουάσιγκτον, ο Μίλερ είπε ότι οι ΗΠΑ έχουν δει αναφορές για 14 νεκρά παιδιά από την επίθεση. «Αν είναι ακριβές ότι 14 παιδιά σκοτώθηκαν, δεν είναι τρομοκράτες», τόνισε.

«Η κυβέρνηση του Ισραήλ είπε ότι πρόκειται να δημοσιοποιήσει περισσότερες πληροφορίες, σχετικά με αυτό το χτύπημα… Αναμένουμε από αυτούς να είναι πλήρως διαφανείς στη δημοσιοποίηση αυτών των πληροφοριών», κατέληξε ο εκπρόσωπος.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ενοποίηση των ενεργειακών συστημάτων Ρωσίας, Ιράν και Αζερμπαϊτζάν

Πιθανές προκλήσεις του ΝΑΤΟ στη Βαλτική: Μια ανάλυση των επερχόμενων ασκήσεων

Επίσημα νεκρός ο ηγέτης της Χεζμπολάχ-Ποιος ήταν ο Χασάν Νασράλα (upd)

Δηλώσεις Αλί Χαμενεΐ σχετικά με τις πρόσφατες ισραηλινές επιθέσεις στον Λίβανο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα