ΑΘΗΝΑ
13:40
|
28.09.2024
Η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων κατά του πλήθους καθώς φιλοπαλαιστίνιοι ακτιβιστές κατέλαβαν το κτίριο του Πανεπιστημίου McGill.
Οι αρχές του McGill αρνούνται ξεδιάντροπα να διακόψουν τους οικονομικούς και ακαδημαϊκούς δεσμούς με το Ισραήλ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η αστυνομία του Καναδά εκτόξευσε δακρυγόνα εναντίον πλήθους φιλοπαλαιστίνιων διαδηλωτών έξω από το διοικητικό κτίριο του Πανεπιστημίου McGill στο Μόντρεαλ, όπου ακτιβιστές κατέλαβαν τον τρίτο όροφο το βράδυ της Πέμπτης, διαμαρτυρόμενοι για τις σχέσεις του ιδρύματος με ισραηλινές εταιρείες.

Διαδηλωτές κυμάτιζαν παλαιστινιακές σημαίες από τα παράθυρα του ορόφου και φώναζαν συνθήματα, την ώρα που έξω από το κτίριο συγκεντρώνονταν όλο και περισσότεροι διαδηλωτές, με την αστυνομία τελικά να διαλύει το πλήθος με δακρυγόνα και σπρέι πιπεριού και να εισβάλει στο κτίριο, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως πραγματοποιήθηκαν και συλλήψεις.

Το Solidarity for Palestinian Human Rights (SPHR) McGill, εκ των διοργανωτών της κινητοποίησης, δημοσίευσε μια εκτενή δήλωση στο Telegram, υπογραμμίζοντας ότι το πανεπιστήμιο έχει μέχρι στιγμής απορρίψει τις απαιτήσεις του κινήματος να διακόψει τις σχέσεις του με εταιρείες που έχουν δεσμούς με το Ισραήλ.

Όπως αναφέρουν, πρόκειται για τη Lockheed Martin που αναπτύσσει, μεταξύ άλλων, συστήματα προετοιμασίας στρατιωτικού προσωπικού για περίπλοκες αποστολές, την Elbit Systems μια παγκόσμια εταιρεία υψηλής τεχνολογίας και την Thales που εξοπλίζει τις χερσαίες δυνάμεις και τα ναυτικά με δίκτυα επικοινωνίας.

«Οι φοιτητές έχουν καταλάβει το κτίριο για να ανακτήσουν την κυριότητα του πανεπιστημίου που συνεχίζει να χρηματοδοτεί και να είναι συνένοχο στη γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού», αναφέρεται στην ανακοίνωση. 

«Καθώς οι σιωνιστικές δυνάμεις εισβάλουν βαθύτερα στη Ράφα, διαπράττοντας φρικτά εγκλήματα και σφαγές, οι αρχές του McGill αρνούνται ξεδιάντροπα να διακόψουν τους οικονομικούς και ακαδημαϊκούς δεσμούς», τονίζουν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Έκτακτο δελτίο καιρού: Επιδείνωση από βδομάδα με βροχές και πτώση θερμοκρασίας

Αττική: Τροχαίο δυστύχημα στον Άγιο Δημήτριο

Το Ισραήλ δηλώνει πως ο ηγέτης της Χεζμπολάχ είναι νεκρός-Ποιος ήταν ο Χασάν Νασράλα

Μεσολόγγι: Συλλήψεις ανηλίκων για εκδικητική πορνογραφία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα