ΑΘΗΝΑ
22:02
|
28.06.2024
Ο Αμερικανός πρόεδρος έδωσε πρόσφατα το «πράσινο φως» στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει αμερικανικά όπλα για να χτυπήσει στόχους στα εδάφη της Ρωσίας.
Ο Τζο Μπάιντεν με τον παρουσιαστή του ABC News, Ντέιβιντ Μιούιρ, στη Νορμανδία
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, δήλωσε σε συνέντευξή του ότι τα αμερικανικά όπλα που στέλνονται στην Ουκρανία δεν θα χρησιμοποιηθούν για να χτυπήσουν τη Μόσχα ή το Κρεμλίνο, μιας και δεν έχουν λάβει άδεια από την Ουάσινγκτον.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης με τον παρουσιαστή του ABC News, Ντέιβιντ Μιούιρ, ο Μπάιντεν ρωτήθηκε εάν χρησιμοποιούνται αμερικανικά όπλα εναντίον της Ρωσίας. Υπενθυμίζεται ότι ο Αμερικανός πρόεδρος έδωσε πρόσφατα το «πράσινο φως» στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει όπλα με τα οποία την προμήθευσαν οι ΗΠΑ για να χτυπήσει στρατιωτικούς στόχους στα εδάφη της Ρωσίας.

«Έχουν εξουσιοδοτηθεί να τα χρησιμοποιούν κοντά στα σύνορα, σε περίπτωση επιθέσεων εναντίον ουκρανικών στόχων που έχουν εξαπολυθεί»», μέσα από τη Ρωσία, είπε ο Μπάιντεν, διευκρινίζοντας πως «δεν επιτρέπουμε χτυπήματα σε ακτίνα 300 χλμ εντός της Ρωσίας και δεν επιτρέπουμε χτυπήματα στη Μόσχα και στο Κρεμλίνο».

Στο ερώτημα εάν «ανησυχεί» μετά τις δηλώσεις του Βλαντίμιρ Πούτιν, σχετικά με το θέμα της παράδοσης δυτικών όπλων στο Κίεβο, ο Τζο Μπάιντεν εξήγησε: «Τον γνωρίζω εδώ και 40 χρόνια. Με ανησυχεί εδώ και 40 χρόνια. Δεν είναι ένας καλός άνθρωπος, είναι ένας δικτάτορας και πολεμά για να διατηρήσει τον έλεγχό του στη χώρα του, την ώρα που διεξάγει αυτήν την επίθεση».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΥΠΕΞ Βόρειας Μακεδονίας: Σεβόμαστε πλήρως τη Συμφωνία των Πρεσπών

Disiecta Membra #19: Το δικαίωμα στην ομορφιά

Ράφα: Συνεχίζεται η εισβολή του ισραηλινού στρατού – «Οικογένειες βρίσκονται υπό πολιορκία»

«Ακέφαλο» από σήμερα το γραφείο Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα