ΑΘΗΝΑ
12:48
|
28.06.2024
Οργισμένος ο Νετανιάχου απάντησε: «Ο ΟΗΕ έχει βάλει τον εαυτό του στη μαύρη λίστα της ιστορίας, ο IDF είναι ο πιο ηθικός στρατός στον κόσμο».
Εγκλήματα πολέμου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στη «μαύρη λίστα» του ΟΗΕ μπήκε το Ισραήλ, ανάμεσα στις χώρες που βλάπτουν παιδιά σε ζώνες συγκρούσεων εν μέσω πολέμου στη Γάζα.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ ενημέρωσε το Ισραήλ για την απόφασή του να προσθέσει τη χώρα στη μαύρη λίστα χωρών που διαπράττουν εγκλήματα σε βάρος παιδιών σε ζώνες συγκρούσεων, σύμφωνα με τον πρεσβευτή του Ισραήλ στον ΟΗΕ Γκιλάν Ερντάν.

Σε δήλωση του o Ερντάν, αναφέρει ότι ο Γενικός Γραμματέας Αντόνιο Γκουτέρες του είπε για την επίσημη απόφαση, η οποία ελήφθη λόγω της βλάβης που έγινε στα παιδιά κατά τη διάρκεια του πολέμου της Γάζας. Ο Ερντάν επέκρινε την απόφαση και την χαρακτήρισε «επαίσχυντη».

Σημειώνεται, πως η καταχώριση αυτή επισυνάπτεται σε ετήσια έκθεση που υποβάλλεται από το γραφείο του Γενικού Γραμματέα Αντόνιο Γκουτέρες, για τεκμηρίωση των παραβιάσεων δικαιωμάτων των παιδιών σε ένοπλες συγκρούσεις.

Είναι η πρώτη φορά που το Ισραήλ και η Χαμάς περιλαμβάνονται σε αυτή τη λίστα, κίνηση η οποία τους εντάσσει στις τάξεις της Ρωσίας, του Ισλαμικού Κράτους, της Αλ Κάιντα, της Μπόκο Χαράμ, του Αφγανιστάν, του Ιράκ, της Μιανμάρ, της Σομαλίας, της Υεμένης και της Συρίας.

«Ο ΟΗΕ έχει βάλει τον εαυτό του στη μαύρη λίστα της ιστορίας, ο IDF είναι ο πιο ηθικός στρατός στον κόσμο», ήταν η απάντηση του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Και πρόσθεσε ότι «ο ΟΗΕ έχει τεθεί σήμερα στη μαύρη λίστα της ιστορίας, όταν προσχώρησε σε αυτούς που υποστηρίζουν τη Χαμάς. Ο IDF είναι ο πιο ηθικός στρατός στον κόσμο και καμία παράλογη απόφαση του ΟΗΕ δεν μπορεί να το αλλάξει αυτό».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ανατροπή στην υπόθεση της νεκρής 38χρονης στο Κερατσίνι

Πανελλαδικές 2024: Ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες (upd)

Πυρκαγιά στο Πεταλίδι Μεσσηνίας

Συμφωνία UNICEF-Ισραήλ για επαναλειτουργία σταθμού αφαλάτωσης στη Γάζα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα