ΑΘΗΝΑ
23:56
|
28.09.2024
Το έγγραφο του 17ου αιώνα περιέχει τα πρώτα προσχέδια των διακοσμητικών χαρακτηριστικών του κιβωρίου της Βασιλικής του Αγίου Πέτρου.
Ανάμεσα στα αριστουργήματα του Μπερνίνι είναι η κιονοστοιχία που περιβάλλει την πλατεία του Αγίου Πέτρου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έναν πρώην υπάλληλο του Βατικανού συνέλαβε η αστυνομία, όταν εκείνος προσπάθησε να πουλήσει στην πόλη-κράτος ένα χειρόγραφο του 17ου αιώνα του σπουδαίου Ιταλού γλύπτη, Τζαν Λορέντσο Μπερνίνι, το οποίο είχε προηγουμένως εξαφανιστεί από τα αρχεία του Βατικανού.

Το έγγραφο 18 σελίδων, με επιχρυσωμένες χειρόγραφες μινιατούρες, περιέχει τα πρώτα προσχέδια των διακοσμητικών χαρακτηριστικών του κιβωρίου της Βασιλικής του Αγίου Πέτρου– ενός χάλκινου γλυπτού θόλου- το οποίο σχεδιάστηκε από τον γλύπτη και αρχιτέκτονα Μπερνίνι.

Ο Μπερνίνι θεωρείται ο κορυφαίος δεξιοτέχνης της ιταλικής μπαρόκ αρχιτεκτονικής του 17ου αιώνα και ανάμεσα στα αριστουργήματά του είναι η κιονοστοιχία που περιβάλλει την πλατεία του Αγίου Πέτρου.

Ο ύποπτος, ο οποίος συνελήφθη στις 27 Μαΐου με την κατηγορία της απόπειρας εκβίασης, είχε εργαστεί για το Fabbrica di San Pietro, το ίδρυμα της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας που είναι υπεύθυνο για τη συντήρηση της Βασιλικής του Αγίου Πέτρου. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Βατικανού, ο άνδρας παραμένει υπό κράτηση και έχει περάσει από ανάκριση δύο φορές, τις τελευταίες ημέρες. Οι εισαγγελείς του Βατικανού θα αποφασίσουν την επόμενη εβδομάδα εάν θα του απαγγελθούν επίσημα κατηγορίες.

Οι εισαγγελείς ξεκίνησαν την έρευνα μετά από καταγγελία του ιδρύματος και ζήτησαν τη σύλληψη του άντρα, όταν ο ίδιος έφερε το χειρόγραφο πίσω στο Βατικανό, προσφέροντάς το για 120.000 ευρώ.

Η είδηση ​​αναφέρθηκε για πρώτη φορά από την ιταλική εφημερίδα Domani, η οποία αναγνώρισε τον ύποπτο ως πρώην υπεύθυνο επικοινωνίας του ιδρύματος, και είπε ότι φέρεται να προσπάθησε να πουλήσει το χειρόγραφο στον καρδινάλιο Μάουρο Γκαμπέτι, τον αρχιερέα της Βασιλικής του Αγίου Πέτρου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Παντελή Κυραμαργιέ μήπως ήρθε η ώρα να απενοχοποιήσουμε τη συγκίνηση;

Βρυξέλλες: Συνάντηση Πάπα με τον Μαργαρίτη Σχοινά

Έφυγε από τη ζωή η ηθοποιός Μάγκι Σμιθ

Μακεδόνων Χώρα: Πολιτικές της Μνήμης/Πολιτισμός, Τέχνη, Κινηματογράφος

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα