ΑΘΗΝΑ
00:09
|
20.09.2024
Η Πολιτική Προστασία διέθεσε τρία λεωφορεία για τη μετακίνηση του πληθυσμού του χωριού ενώ δυνάμεις της Αστυνομίας, βοήθησαν στην επιβίβαση ηλικιωμένων σε ιδιωτικά Ι.Χ.
Πυρκαγιά
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μάχη για την κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς που καίει από τη 1:00 το μεσημέρι δασική και θαμνώδη έκταση στις Καρυές στη Χίο δίνουν επίγειες δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος με την ελπίδα πως η φωτιά θα τεθεί υπό μερικό έλεγχο μέχρι το βράδυ.

Η πυρκαγιά ως τις 17.00 το απόγευμα έκαιγε σε απόκρημνες χαράδρες, ενώ ριπές βόρειων ανέμων δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης.

Παρά τις δύσκολες συνθήκες η πυρκαγιά οριοθετήθηκε από την πλευρά των Καρυών με αποτέλεσμα να μην απειλήσει την κατοικημένη ζώνη του χωριού από τη βόρεια πλευρά.

Η Πολιτική Προστασία διέθεσε τρία λεωφορεία για τη μετακίνηση του πληθυσμού του χωριού ενώ δυνάμεις της Αστυνομίας, βοήθησαν στην επιβίβαση ηλικιωμένων σε ιδιωτικά Ι.Χ. οχήματα.

Επί τόπου επιχειρούν 55 πυροσβέστες, 13 οχήματα, τρία πεζοπόρα, ενώ τα εναέρια που συνδράμουν είναι πέντε αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Σύμφωνα με δήλωση βουλευτή κυβερνώντος κόμματος που εκλέγεται στην Χίο, η άμεση αντίδραση των δασοκομάντος που υπάρχει στη Χίο και η άμεση κινητοποίηση εναέριων μέσων
«φάνηκαν να κάνουν τη διαφορά».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Ε.Ε. θα δώσει 10 δισ. ευρώ στους πλημμυροπαθείς της κεντρικής Ευρώπης

Ιταλία: Δύο αγνοούμενοι από την κακοκαιρία Boris

SOS Μαίναλο: Αρνητική γνωμοδότηση της Διεύθυνσης Δασών Αργολίδας για τις ανεμογεννήτριες σε 4 βουνά

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς στην Περιφέρεια Δωδεκανήσων για σήμερα Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα