ΑΘΗΝΑ
19:59
|
02.07.2024
Η καταρρακτώδης βροχή σε συνδυασμό με διαρροές από φράγμα έχουν προκαλέσει σοβαρές πλημμύρες στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας.
Πλημμύρες στην Αυστραλία
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Καταρρακτώδης βροχή, σε συνδυασμό με διαρροές από ένα μεγάλο φράγμα, προκάλεσαν πλημμύρες στο Σίδνεϊ το Σάββατο, με προσπάθειες διάσωσης και εντολές εκκένωσης σε πολλές περιοχές με χαμηλό υψόμετρο, ανέφεραν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Οι αρχές έκτακτης ανάγκης πραγματοποίησαν 13 διασώσεις και δέχθηκαν 297 κλήσεις για βοήθεια από κατοίκους στο Σίδνεϊ, τις τελευταίες 24 ώρες, σύμφωνα με το τοπικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο SBS News.

Η Υπηρεσία Εκτάκτων Αναγκών της Πολιτείας της Νέας Νότιας Ουαλίας (SES) ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι τουλάχιστον 10 εντολές εκκένωσης έκτακτης ανάγκης τέθηκαν σε ισχύ για τα προάστια στα βορειοδυτικά της πόλης.

Οι κοινότητες του Riverside προειδοποιήθηκαν για τους κινδύνους πλημμύρας, αφού ένα φράγμα που παρέχει το 80% του πόσιμου νερού του Σίδνεϊ άρχισε να υπερχειλίζει μετά τη νεροποντή.

Ενώ η υπερχείλιση από το φράγμα Warragamba, νοτιοδυτικά του Σίδνεϊ, έχει επιβραδυνθεί και η βροχή έχει υποχωρήσει, οι κίνδυνοι πλημμύρας παραμένουν. Οι κοινότητες του Ρίβερσαϊντ προειδοποιήθηκαν να εκκενώσουν ή να προετοιμαστούν για απομόνωση λόγω των πλημμυρών.

«Αυτό δεν σημαίνει ότι ο κίνδυνος δεν υπάρχει, διότι αυτό που θα δούμε τώρα είναι ποτάμιες πλημμύρες σε πολλές περιοχές», δήλωσε στους δημοσιογράφους η εκτελούσα χρέη επιτρόπου του SES, Debbie Platz.

Το SBS News μετέδωσε ότι η υπερχείλιση κινείται μέσω του συστήματος Hawkesbury-Nepean, διογκώνοντας τα ποτάμια παρά την υποχώρηση των ισχυρών βροχοπτώσεων.

«Εάν οι άνθρωποι δεν εκκενώνουν, τότε τους ζητάμε να είναι προετοιμασμένοι για πολλές ημέρες απομόνωσης», δήλωσε η Platz.

Αυτό σηματοδοτεί τον τρίτο συνεχόμενο μήνα που το φράγμα υπερχειλίζει. Ο ποταμός Hawkesbury ανέβαινε προς τα επίπεδα μεγάλης πλημμύρας στο North Richmond το πρωί του Σαββάτου, αλλά φάνηκε να κορυφώνεται κάτω από αυτό το επίπεδο λίγο μετά τις 8 π.μ. τοπική ώρα.

Οι μετεωρολόγοι προειδοποίησαν ότι μεγάλες πλημμύρες θα μπορούσαν να σημειωθούν στο βορειοδυτικό Σίδνεϊ, μια πόλη περίπου 5 εκατομμυρίων κατοίκων, αργότερα το Σάββατο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Φωτιές: Viral η εικόνα με τους εξαντλημένους πυροσβέστες στο χώμα (photo)

Η Μελόνι χτίζει τη μονοκρατορία της

Φωτιά στην Ασωπία Βοιωτίας- Επιχειρούν εναέρια μέσα

Πέθανε ο δημοσιογράφος Βασίλης Κουτουζής

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα