ΑΘΗΝΑ
08:13
|
26.06.2024
Φερόμενοι ισλαμιστές αντάρτες σκότωσαν τουλάχιστον 38 ανθρώπους σε επίθεση κατά τη διάρκεια της νύχτας σε χωριό στην ανατολική Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό.
Ένα χωριό στην επαρχία του Βόρειου Κίβου, στην ανατολική Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό στις 14 Μαΐου 2024, όπου μαίνονται μάχες μεταξύ του στρατού του Κονγκό και των τοπικών ένοπλων ομάδων
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Φερόμενοι ισλαμιστές αντάρτες σκότωσαν τουλάχιστον 38 ανθρώπους σε επίθεση κατά τη διάρκεια της νύχτας σε χωριό στην ανατολική Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, δήλωσαν το Σάββατο ένας τοπικός αξιωματούχος και ένας ηγέτης της κοινωνίας των πολιτών, αναφέρει το Reuters.

Ένοπλοι άνδρες επιτέθηκαν στο χωριό Μασάλα στην επικράτεια Μπένι, το οποίο βρίσκεται στην επαρχία Βόρειου Κίβου, τη νύχτα της Παρασκευής, δήλωσε τηλεφωνικά στο Reuters ο στρατιωτικός διοικητής Τσαρλς Γιούτα Ομεόνγκα.

Ο ηγέτης της κοινωνίας των πολιτών Τζάστιν Καβαλάμι είπε ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε από μέλη των Συμμαχικών Δημοκρατικών Δυνάμεων (ADF), της ίδιας ομάδας που ένας τοπικός αξιωματούχος κατηγόρησε ότι ήταν πίσω από μια άλλη επίθεση σε χωριό που σκότωσε τουλάχιστον 16 ανθρώπους νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Οι ένοπλοι χρησιμοποίησαν όπλα και ματσέτες για να επιτεθούν σε κατοίκους χωριών στην περιοχή Μπένι, στην επαρχία Βόρειου Κίβου, τη νύχτα της Παρασκευής, δήλωσε ο τοπικός αξιωματούχος Φαμπιέν Κακουλέ.

Το ADF προέρχεται από τη γειτονική Ουγκάντα. Τώρα με έδρα το ανατολικό Κονγκό, έχει ορκιστεί πίστη στο Ισλαμικό Κράτος και πραγματοποιεί συχνές επιθέσεις, αποσταθεροποιώντας περαιτέρω μια περιοχή όπου δραστηριοποιούνται πολλές μαχητικές ομάδες.

Δεν ήταν δυνατή η επικοινωνία με το ADF για σχολιασμό.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Τζούλιαν Ασάνζ είναι ελεύθερος

Συμφώνησε να παραδεχτεί την ενοχή του για την κατηγορία τής κατασκοπείας και θα επιστρέψει στην Αυστραλία μετά από την πολύχρονη καταδίωξη που υπέστη.
ΣΥΝΑΦΗ

Σοβαρό τροχαίο με παράσυρση και εγκατάλειψη 17χρονης στη Λεωφόρο Αθηνών

Επέστρεψε στην Αυστραλία ο Τζούλιαν Ασάνζ

Υπό έλεγχο η φωτιά στο Ρέθυμνο

Αυλαία στη δίκη για την εν ψυχρώ εκτέλεση του Γιώργου Καραϊβάζ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα