ΑΘΗΝΑ
04:25
|
23.06.2024
Η πρώην υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας Κάριν Κνάισλ επιβεβαίωσε σε συνέντευξή της την ύπαρξη σχεδίων στη Δύση για διάσπαση της Ρωσίας.
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν με την Κάριν Κνάισλ στο γάμο της το 2018
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η πρώην υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας Κάριν Κνάισλ επιβεβαίωσε σε συνέντευξή της στο TASS την ύπαρξη σχεδίων στη Δύση για διάσπαση της Ρωσίας.

Είπε ότι άκουσε τη δήλωση του προέδρου της Δημοκρατίας Σέρπσκα Μίλοραντ Ντόντικ σχετικά με τα σχέδια της Δύσης να χωρίσει τη Ρωσική Ομοσπονδία σε πέντε μέρη.

«Δεν ξέρω αν είναι πέντε μέρη ή όχι, αλλά θυμάμαι ότι έγινε μια συζήτηση. Δεν είδα τα έγγραφα, αλλά είδα δηλώσεις ανθρώπων που εργάζονται στο Ατλαντικό Συμβούλιο (η Ρωσία χαρακτήρισε αυτόν τον οργανισμό ανεπιθύμητο – TASS ) – είναι ένα πολύ γνωστό think tank στις ΗΠΑ», είπε στο περιθώριο του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης. «Πέρασα λίγο χρόνο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και θυμάμαι ότι πολύ πριν από το 2022, οι άνθρωποι έκαναν δηλώσεις λέγοντας ότι θα ήταν πιο λογικό αν υπήρχε κάποιο είδος βαλκανοποίησης της Ρωσίας, ξέρετε, σαν διάλυση».

Όταν ρωτήθηκε αν η Δύση εξακολουθεί να έχει αυτά τα σχέδια, απάντησε, «Ναι».

«Κάποιοι στο Ατλαντικό Συμβούλιο, και αυτό δεν είναι μόνο Αμερικανοί, αλλά και Βρετανοί, ακόμη και Γερμανοί και Αυστριακοί λόγιοι, είπαν ότι η Ρωσία θα μπορούσε να διαιρεθεί όπως η Ομοσπονδία της Γιουγκοσλαβίας», είπε ο πρώην υπουργός. «Μιλάω εν συντομία για αυτό στο βιβλίο μου και το έχω συζητήσει σε προηγούμενες δημοσιεύσεις».

Η Κνάισλ αναφερόταν σε ένα βιβλίο που ονομαζόταν Ρέκβιεμ για την Ευρώπη.

Ο Ντόντικ είχε δηλώσει προηγουμένως σε συνέντευξή του στο TASS ότι το σχέδιο για τη διαίρεση της Ρωσίας σε πέντε μέρη επινοήθηκε από τη Δύση, αλλά ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είδε την τάση και στάθηκε επικεφαλής του αγώνα για τα εθνικά συμφέροντα της χώρας του.

Το Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης πραγματοποιείται από 5-8 Ιουνίου. Το φετινό θέμα είναι «Ο σχηματισμός νέων περιοχών ανάπτυξης ως ο ακρογωνιαίος λίθος ενός πολυπολικού κόσμου». Το SPIEF διοργανώνεται από το Roscongress Foundation. Το TASS είναι ο συνεργάτης μέσων ενημέρωσης της εκδήλωσης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη επιτέθηκαν σε στρατιωτικούς στόχους της Χεζμπολάχ στον Λίβανο

Αμερικανικό αεροπλανοφόρο φτάνει στη Νότια Κορέα για στρατιωτικές ασκήσεις

Πρόσφυγες… άλλη μια Παγκόσμια Ημέρα πέρασε

Χάμπεκ: Η Ε.Ε. είναι ανοιχτή για συνομιλίες για τους δασμούς στην Κίνα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα