ΑΘΗΝΑ
21:49
|
04.07.2024
Οι ΗΠΑ υπονομεύουν τον πυρηνικό αφοπλισμό και θα πρέπει να σταματήσουν να το κάνουν, δήλωσε επίσημος εκπρόσωπος της κινεζικής πρεσβείας στις ΗΠΑ.
«Οι ΗΠΑ πρέπει να αναλογιστούν τη συμπεριφορά τους και να δεσμευτούν ότι θα κάνουν το σωστό», είπε ο εκπρόσωπος της πρεσβείας
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι Ηνωμένες Πολιτείες υπονομεύουν τον πυρηνικό αφοπλισμό και το καθεστώς μη διάδοσης και θα πρέπει να σταματήσουν να το κάνουν, δήλωσε στο TASS επίσημος εκπρόσωπος της κινεζικής πρεσβείας στις Ηνωμένες Πολιτείες, τονίζοντας ότι η Ουάσιγκτον πρέπει επίσης να μειώσει τον ρόλο των πυρηνικών όπλων στην εθνική και συλλογική δυτική πολιτική ασφάλειας.

«Οι ΗΠΑ πρέπει να αναλογιστούν τη συμπεριφορά τους και να δεσμευτούν ότι θα κάνουν το σωστό. Οι ΗΠΑ θα πρέπει να σταματήσουν να υπονομεύουν το διεθνές καθεστώς πυρηνικού αφοπλισμού και μη διάδοσης πυρηνικών όπλων, να μειώσουν τον ρόλο των πυρηνικών όπλων στις εθνικές και συλλογικές πολιτικές ασφάλειας και να ενεργήσουν υπεύθυνα για την ευημερία του κόσμου», είπε ο εκπρόσωπος της πρεσβείας, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Ειδικού Βοηθού του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Ανώτερου Διευθυντή για τον Έλεγχο Όπλων, τον Αφοπλισμό και τη Μη Διάδοση στο Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας (NSC) του Λευκού Οίκου Πρανάι Βάντι.

«Οι ΗΠΑ κατέχουν το μεγαλύτερο και πιο προηγμένο πυρηνικό οπλοστάσιο στον κόσμο. Ακόμα κι έτσι, προσκολλώνται σε μια πυρηνική πολιτική πρώτης χρήσης, επινοούν στρατηγικές πυρηνικής αποτροπής εναντίον άλλων και έχουν επενδύσει πολλά για να αναβαθμίσουν την πυρηνική τριάδα τους. Έχει αποσυρθεί από τις συνθήκες και οργανισμούς που αφορούν τον έλεγχο των εξοπλισμών, ενίσχυσαν την πυρηνική συμμαχία του ΝΑΤΟ και διεύρυναν τη συνεργασία με τους συμμάχους σε προηγμένες στρατιωτικές τεχνολογίες», ανέφερε η υπηρεσία Τύπου της πρεσβείας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μπάιντεν-Νετανιάχου: Τηλεφωνική επικοινωνία για εκεχειρία και ομήρους στη Γάζα

Πόλεμος με Χεζμπολάχ σημαίνει καταστροφή του Ισραήλ του Νετανιάχου

Ισραήλ: Ο Γιοάβ Γκάλαντ βλέπει πρόοδο στην ανταλλαγή κρατουμένων με τους Παλαιστίνιους

Αστάνα: Υπό διεξαγωγή η σύνοδος κορυφής της SCO- Επίσημα νέο μέλος η Λευκορωσία (upd)

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα