ΑΘΗΝΑ
22:02
|
23.06.2024
Τεχνητή νοημοσύνη για την αντιμετώπιση της αντιγραφής σε κολλεγιακές εισαγωγικές εξετάσεις στην Κίνα.
εξετάσεις
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι αρχές χρησιμοποιούν την τεχνητή νοημοσύνη (AI) για να ελέγχουν για αντιγραφή, καθώς την Παρασκευή 13,42 εκατομμύρια μαθητές, αριθμός ρεκόρ, συμμετείχαν στις εισαγωγικές εξετάσεις για τα κολέγια σε όλη την Κίνα, ανέφεραν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Γνωστά σε τοπικό επίπεδο ως «gaokao», τα αποτελέσματα του τεστ καθορίζουν την εισαγωγή των μαθητών σε πανεπιστήμια, τα οποία τελικά διαμορφώνουν το μέλλον τους.

Το υπουργείο Παιδείας της Κίνας δήλωσε ότι ο αριθμός αυτός αποτελεί «ρεκόρ» από την επανέναρξη των εξετάσεων το 1977.

Φέτος, 510.000 περισσότεροι μαθητές εμφανίστηκαν στις εξετάσεις σε σύγκριση με πέρυσι, όταν περίπου 12,91 εκατομμύρια μαθητές συμμετείχαν στις μεγαλύτερες εξετάσεις στον κόσμο.

Οι αρχές της νότιας επαρχίας Γκουανγκντόνγκ έθεσαν σε εφαρμογή AI για τον έλεγχο των μαθητών για αντιγραφή στις εξετάσεις. Οι μαθητές στην επαρχία πρέπει να περάσουν από δύο ελέγχους με τη χρήση ανιχνευτών και μιας πύλης μηχανής ασφαλείας. Τα μέτρα έχουν σχεδιαστεί για να ανιχνεύουν ηλεκτρονικές συσκευές.

Οι αρχές εγκατέστησαν έξυπνα συστήματα ελέγχου για την παρακολούθηση των χώρων διεξαγωγής των εξετάσεων στην επαρχία, καθώς και εξοπλισμό θωράκισης ραδιοσήματος για την αποτροπή της αντιγραφής.

Επέβαλαν επίσης μέτρα για να σταματήσει ο θόρυβος από την κυκλοφορία και τα εργοτάξια για να μην ενοχλούνται οι μαθητές.

Στην πρωτεύουσα Πεκίνο, έχουν δημιουργηθεί τουλάχιστον 105 εξεταστικά κέντρα για τους υποψήφιους φοιτητές, ενώ τουλάχιστον επτά επαρχίες έκαναν αλλαγές στο πρότυπο των εξετάσεων.

Οι υποψήφιοι φοιτητές γράφουν απαντήσεις σε τρία βασικά μαθήματα, συμπεριλαμβανομένων των κινεζικών, των μαθηματικών και της ξένης γλώσσας, ενώ έχουν επίσης τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ φυσικής και ιστορίας.

Καλούνται επίσης να επιλέξουν μεταξύ των θεμάτων ιδεολογίας και πολιτικής, γεωγραφίας, χημείας και βιολογίας.

Υπάρχουν ειδικές ρυθμίσεις για περίπου 11.000 μαθητές με ειδικές ανάγκες, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας εξεταστικών δοκιμίων σε γραφή Braille.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Μπάιντεν, η Kaspersky και η κλιμάκωση της παγκόσμιας σύρραξης

ΑΠΘ: Στρατηγικός σχεδιασμός με εργολαβία σε μεγάλη εταιρεία συμβούλων

Αναβαθμίστηκε η εφαρμογή της ΑΑΔΕ για τους φορολογούμενους

Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: Έξωση φοιτητών από τις Εστίες-«Αδειάστε τα δωμάτια»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα