ΑΘΗΝΑ
18:42
|
01.07.2024
4 ανθρώπινα σώματα, 1 ανθρώπινος σκελετός συλλέχθηκαν επίσης στην εκστρατεία Clean Himal.
Ιμαλάια
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Νεπάλ συγκέντρωσε 11.000 κιλά αποβλήτων από τα βουνά Έβερεστ, Λχότσε και Νούπτσε, ανακοίνωσε ο στρατός της χώρας.

Τέσσερα ανθρώπινα σώματα και ένας ανθρώπινος σκελετός συλλέχθηκαν επίσης μαζί με 2.226 κιλά βιοδιασπώμενα και 8.774 κιλά μη βιοδιασπώμενα απόβλητα στο πλαίσιο της εκστρατείας Clean Himal, σύμφωνα με ανακοίνωση του στρατού την Τετάρτη.

Εκφράζοντας τη χαρά του για την ολοκλήρωση της εκστρατείας την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, ο αρχηγός του Επιτελείου Στρατού του Νεπάλ Prabhu Ram Sharma τόνισε την ανάγκη αυστηρής τήρησης των υφιστάμενων πολιτικών για την πρόληψη της μελλοντικής ρύπανσης στα βουνά.

Τόνισε επίσης τη σημασία της ανάπτυξης ευαισθητοποίησης από το κεντρικό επίπεδο έως το επίπεδο της βάσης, σημειώνοντας ότι τέτοιες εκστρατείες δεν μπορούν να ολοκληρωθούν μόνο από τον στρατό του Νεπάλ.

Η φετινή εκστρατεία σηματοδοτεί την πέμπτη έκδοση της εκστρατείας, η οποία ξεκίνησε το 2019. Μέχρι σήμερα, η πρωτοβουλία έχει συλλέξει 119 τόνους απορριμμάτων και έχει ανακτήσει 14 ανθρώπινα σώματα και αρκετούς σκελετούς.

Τουλάχιστον τρεις ορειβάτες έχουν επιβεβαιωθεί ως νεκροί στο ψηλότερο βουνό του κόσμου αυτή τη σεζόν, καθώς εκατοντάδες από αυτούς προσπαθούν να φτάσουν στην κορυφή.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Βρετανία: Μεγάλο προβάδισμα των Εργατικών στις δημοσκοπήσεις μια ανάσα πριν από τις κάλπες

Προσφυγικά Αλεξάνδρας: Καταγγελία για αστυνομική βία κατά 15χρονου μαθητή

Μαίνονται οι πυρκαγιές σε Χίο, Κω και Ηράκλειο

Λονδίνο: «Δραπέτευσαν» ξανά άλογα του Ιππικού στο κέντρο της πόλης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα