ΑΘΗΝΑ
00:21
|
09.07.2024
Ξεπέρασαν τους 37.000 οι νεκροί, μετά τη νέα εκατόμβη στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας. Νεκροί και όμηροι λέει η Χαμάς.
Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις του διέσωσαν τέσσερις ομήρους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τους 274 έφτασαν οι νεκροί και τους 698 οι τραυματίες, από τη χθεσινή επιδρομή του ισραηλινού στρατού στον προσφυγικό καταυλισμό Αλ-Νουσεϊράτ, στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας, ενώ το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις του διέσωσαν τέσσερις ομήρους.

Ο Noa Argamani, 26, ο Almog Meir Jan, 22, ο Andrey Kozlov, 27 και ο Shlomi Ziv, 41, διασώθηκαν από δύο ξεχωριστά κτίρια «στην καρδιά» του στρατοπέδου Αλ-Νουσεϊράτ, σε μια «σύνθετη επιχείρηση κατά τη διάρκεια της ημέρας», ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός.

Από την πλευρά της, η στρατιωτική πτέρυγα της Χαμάς ανέφερε ότι η επίθεση του ισραηλινού στρατού στον καταυλισμό είχε σαν συνέπεια τον θάνατο κάποιων ομήρων.

«Η επιχείρηση του σιωνιστικού εχθρού στην καρδιά της Λωρίδας της Γάζας είναι ένα σύνθετο έγκλημα πολέμου και οι πρώτοι που υπέφεραν από αυτό είναι όμηροι», ανέφερε ο εκπρόσωπος των Ταξιαρχιών Αλ Κασάμ, σε ανάρτησή του στο Telegram. 

«Ο εχθρός πέτυχε να απελευθερώσει μερικούς από τους ομήρους διαπράττοντας φρικτές σφαγές, αλλά ταυτόχρονα σκότωσε κάποιους από αυτούς κατά τη διάρκεια της επιχείρησης», έγραψε, χωρίς να αναφέρει συγκεκριμένο αριθμό.

Το γραφείο του Μαχμούντ Αμπάς, επιβεβαίωσε ότι ο Παλαιστίνιος πρόεδρος ζήτησε έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ μετά την επίθεση. Απαιτείται διεθνής παρέμβαση για την «αντιμετώπιση της ισραηλινής επιθετικότητας» κατά του παλαιστινιακού λαού και για την επιβολή των ψηφισμάτων του ΟΗΕ που ζητούν άμεση κατάπαυση του πυρός, ανέφερε το γραφείο του προέδρου σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν χαιρέτισε την επιχείρηση διάσωσης, λέγοντας: «Δεν θα σταματήσουμε να εργαζόμαστε μέχρι να επιστρέψουν όλοι οι όμηροι στα σπίτια τους και να επιτευχθεί κατάπαυση του πυρός».

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς χαρακτήρισε τη διάσωση «σημαντικό σημάδι ελπίδας».

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ιορδανίας δήλωσε ότι «καταδικάζει τη βάναυση ισραηλινή επίθεση» στον καταυλισμό, χαρακτηρίζοντάς την «πρακτική που αντικατοπτρίζει τη συστηματική στόχευση Παλαιστινίων αμάχων, την επιμονή του Ισραήλ να παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και τη συνέχιση της διάπραξης εγκλημάτων πολέμου».

Η Αίγυπτος, από την πλευρά της καταδίκασε «με τον πιο έντονο τρόπο τις ισραηλινές επιθέσεις στο στρατόπεδο Αλ-Νουσεϊράτ», ανέφερε σε ανακοίνωσή του υπουργείου Εξωτερικών.

«Με αυτήν την τελευταία βάρβαρη επίθεση, το Ισραήλ μεγαλώνει τον κατάλογο των εγκλημάτων πολέμου που έχει διαπράξει στη Γάζα», ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας.

Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εξωτερικών του Κουβέιτ έκανε λόγο για «ειδεχθές έγκλημα» που συνιστά «κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου» και κάλεσε τη διεθνή κοινότητα και το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να «αναλάβουν τις ευθύνες τους για να σταματήσουν αυτή τη βάρβαρη επίθεση» εναντίον των Παλαιστινίων.

Καθώς σε ολόκληρη τη Λωρίδα της Γάζας, το τελευταίο 24ωρο έχασαν τη ζωή τους 283 Παλαιστίνιοι, ο συνολικός αριθμός των νεκρών ξεπέρασε τους 37.084 και των τραυματιών τους 84.494, ανακοίνωσε σήμερα Κυριακή το υπουργείο Υγείας της Γάζας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Παρίσι: Σε απεργία προχωρούν τα αεροδρόμια λίγες μέρες πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Διάσωση 283 μεταναστών-προσφύγων στη Γαύδο: Μεταφέρθηκαν σε δομή Αγιά Χανίων

Έρευνα Lancet: Ο πραγματικός αριθμός των νεκρών στη Γάζα είναι αρκετά μεγαλύτερος

Επιστήμονες: Προσοχή στις τροφικές δηλητηριάσεις λόγω υψηλών θερμοκρασιών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα