ΑΘΗΝΑ
00:35
|
29.09.2024
Ο υπουργός Πολέμου του Ισραήλ Μπένι Γκαντζ παραιτήθηκε από την κυβέρνηση έκτακτης ανάγκης εξαιτίας μιας διαμάχης με τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου.
Μπένι Γκαντζ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο υπουργός Πολέμου του Ισραήλ Μπένι Γκαντζ παραιτήθηκε από την κυβέρνηση έκτακτης ανάγκης εξαιτίας μιας διαμάχης με τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου λόγω των σχεδίων για τη Γάζα μετά το πέρας της σύγκρουσης, μεταδίδει το BBC.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την Κυριακή, όπου ανακοίνωσε την παραίτησή του, ο κ. Γκαντζ είπε ότι ο Νετανιάχου «μας εμποδίζει να πλησιάσουμε την πραγματική νίκη».

Τον περασμένο μήνα, ο κ. Γκαντζ έθεσε προθεσμία στις 8 Ιουνίου στον κ. Νετανιάχου για να παρουσιάσει πώς το Ισραήλ θα επιτύχει τους έξι «στρατηγικούς στόχους» του, συμπεριλαμβανομένου του τέλους της κυριαρχίας της Χαμάς στη Γάζα και της δημιουργίας μιας πολυεθνικής πολιτικής διοίκησης για την περιοχή.

Ο κ. Νετανιάχου απέρριψε τα σχόλια εκείνη την εποχή ως «ξεπλυμένα λόγια» που θα σήμαιναν «ήττα για το Ισραήλ».

Ο κ. Γκαντζ ήταν μέλος του «πολεμικού υπουργικού συμβουλίου» λήψης αποφάσεων του Ισραήλ, μαζί με τον πρωθυπουργό και υπουργό Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ενοποίηση των ενεργειακών συστημάτων Ρωσίας, Ιράν και Αζερμπαϊτζάν

Πιθανές προκλήσεις του ΝΑΤΟ στη Βαλτική: Μια ανάλυση των επερχόμενων ασκήσεων

Επίσημα νεκρός ο ηγέτης της Χεζμπολάχ-Ποιος ήταν ο Χασάν Νασράλα (upd)

Δηλώσεις Αλί Χαμενεΐ σχετικά με τις πρόσφατες ισραηλινές επιθέσεις στον Λίβανο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα