ΑΘΗΝΑ
13:40
|
28.09.2024
Η προεκλογική εκστρατεία στις ευρωπαϊκές χώρες, μπορεί να ερμηνευθεί ως εκστρατεία για το ζήτημα του πολέμου και της ειρήνης, τόνισε ο Ούγγρος πρωθυπουργός.
«Αν στις εκλογές κερδίσουν οι ειρηνόφιλες δυνάμεις, τότε μπορεί να εδραιωθεί η ειρήνη στην Ουκρανία»
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η διευθέτηση της σύγκρουσης στην Ουκρανία μπορεί να αναμένεται εάν οι ειρηνευτικές δυνάμεις κερδίσουν τις Ευρωεκλογές και τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου στις Ηνωμένες Πολιτείες, δήλωσε σε δημοσιογράφους ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν λίγα λεπτά αφότου ψήφισε στις σημερινές εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Απαντώντας σε ερώτηση ανταποκριτή του TASS πότε μπορεί να αναμένεται ειρήνη στην Ουκρανία, ο Όρμπαν έκανε λόγο για δύο βήματα, με πρώτο τις Ευρωεκλογών που βρίσκονται σε εξέλιξη σε όλες τις χώρες της Ε.Ε. στις οποίες κυριαρχεί το ζήτημα του πολέμου και της ειρήνης και δεύτερο βήμα τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ.

«Αν στις εκλογές κερδίσουν οι ειρηνόφιλες δυνάμεις, τότε μπορεί να εδραιωθεί η ειρήνη στην Ουκρανία», τόνισε ο Ούγγρος πρωθυπουργός.

«Τώρα το πρώτο μας καθήκον είναι να κερδίσουμε τις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο», επεσήμανε, προσθέτοντας ότι παρακολούθησε στενά τις προεκλογικές εκστρατείες στη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία και άλλες χώρες της Ε.Ε. και είδε ότι το θέμα του πολέμου και της ειρήνης έχει έρθει στο προσκήνιο παντού.

«Αποτελεί πλέον ένα πανευρωπαϊκό ζήτημα», επεσήμανε ο Όρμπαν. «Ως εκ τούτου, είναι δυνατόν να ερμηνευτεί η προεκλογική εκστρατεία στις ευρωπαϊκές χώρες ως εκστρατεία για το ζήτημα του πολέμου και της ειρήνης», κατέληξε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δηλώσεις Αλί Χαμενεΐ σχετικά με τις πρόσφατες ισραηλινές επιθέσεις στον Λίβανο

ΗΠΑ και πραγματοποιούν στρατιωτικές ασκήσεις στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας

Βρυξέλλες: Συνάντηση Πάπα με τον Μαργαρίτη Σχοινά

Η Ρωσία μεταφέρει project του CERN σε άλλες χώρες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα