ΑΘΗΝΑ
03:07
|
08.09.2024
Έκρηξη βόμβας σκότωσε επτά στρατιώτες την Κυριακή στο βορειοδυτικό Πακιστάν κατά μήκος των συνόρων με το Αφγανιστάν.
Δεν υπήρξε άμεση ανάληψη ευθύνης για την επίθεση
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έκρηξη βόμβας με στόχο ένα στρατιωτικό φορτηγό σκότωσε επτά στρατιώτες την Κυριακή στο βορειοδυτικό Πακιστάν κατά μήκος των συνόρων με το Αφγανιστάν, ανακοίνωσε ο στρατός, όπως μεταδίδει το Reuters.

Το περιστατικό έλαβε χώρα στην περιοχή Lakki Marwat, η οποία βρίσκεται στην άκρη μιας παράνομης φυλετικής περιοχής που χωρίζεται και στις δύο πλευρές των συνόρων.

Ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη κοντά στο στρατιωτικό όχημα, σκοτώνοντας επτά στρατιώτες, συμπεριλαμβανομένου ενός αξιωματικού, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο στρατός.
«Οι δράστες αυτής της αποτρόπαιας πράξης θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη», ανέφερε.

Δεν υπήρξε άμεση ανάληψη ευθύνης.

Η περιοχή των φυλών ήταν εδώ και καιρό ένα ασφαλές καταφύγιο για τους ισλαμιστές μαχητές που επιχειρούν και στις δύο πλευρές των συνόρων.

Μια ομάδα-ομπρέλα ισλαμιστικών και σεχταριστικών μαχητών ομάδων που ονομάζεται Tehreek-e-Taliban Pakistan (TTP) διεξάγει πόλεμο εναντίον του κράτους για να προσπαθήσει να ανατρέψει την κυβέρνηση. Θέλει να διοικήσει το Πακιστάν ως ισλαμικό κράτος που διέπεται από τη δική του σκληρή ερμηνεία του Ισλάμ.

Το Ισλαμαμπάντ λέει ότι οι ηγέτες του TTP έχουν καταφύγει στο γειτονικό Αφγανιστάν, όπου διατηρούν στρατόπεδα για να εκπαιδεύουν ισλαμιστές μαχητές να εξαπολύσουν επιθέσεις στο εσωτερικό του Πακιστάν.

Η Καμπούλ έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι η αυξανόμενη βία στο Πακιστάν είναι ένα εγχώριο ζήτημα για το Ισλαμαμπάντ.

Οι σχέσεις μεταξύ Πακιστάν και Αφγανιστάν έχουν επιδεινωθεί τους τελευταίους μήνες. Το Ισλαμαμπάντ λέει ότι η Καμπούλ δεν κάνει αρκετά για να αντιμετωπίσει μαχητικές ομάδες που στοχεύουν το Πακιστάν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μια άλλη, ξεχωριστή και ρηξικέλευθη Mostra πριν 60 χρόνια

Τουρκία: Σεισμός 5 ρίχτερ στη νότια χώρα, δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες

ΔΕΘ-Χρυσοχοΐδης: Ανακοίνωσε Panic Button και για ανηλίκους

Έρευνα: Οι έφηβοι που ατμίζουν είναι πιο πιθανό να υποφέρουν από κακή ψυχική υγεία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα