ΑΘΗΝΑ
01:54
|
26.06.2024
Την πρόθεσή τους να ενταχθούν στους BRICS ή να συνεργαστούν με διάφορες μορφές μαζί τους έχουν εκφράσει περίπου ακόμα 30 χώρες.
Στο Νίζνι Νόβγκοροντ της Ρωσίας η πρώτη συνάντηση μετά τη διεύρυνση
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στο Νίζνι Νόβγκοροντ της Ρωσίας, ξεκίνησε σήμερα η διήμερη συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών των BRICS υπό την προεδρία του Σεργκέι Λαβρόφ, με τη συμμετοχή των δέκα μελών, αλλά και εκπροσώπων χωρών που έχουν δηλώσει την πρόθεσή τους να ενταχθούν στη συμμαχία.

«Κατά τις επερχόμενες συναντήσεις, θα συζητηθούν τρέχοντα ζητήματα διεθνών σχέσεων και η βελτίωση του παγκόσμιου συστήματος διακυβέρνησης με έμφαση στην ενίσχυση του ρόλου των αναπτυσσόμενων χωρών, την επίλυση συγκρούσεων και την αλληλεπίδραση σε κορυφαίες πολυμερείς πλατφόρμες», ανέφερε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα.

Η συνάντηση πραγματοποιείται αμέσως μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης (SPIEF), το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 5-8 Ιουνίου με θέμα «Ο σχηματισμός νέων περιοχών ανάπτυξης ως ο ακρογωνιαίος λίθος ενός πολυπολικού κόσμου».

Πρόκειται για την πρώτη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών μετά τη διεύρυνση των BRICS το 2023. Τώρα πλήρη μέλη της συμμαχίας είναι η Βραζιλία, η Ρωσία, η Ινδία, η Κίνα, η Νότια Αφρική, η Αίγυπτος, το Ιράν, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Σαουδική Αραβία και η Αιθιοπία.

Την πρόθεσή τους να ενταχθούν στους BRICS ή να συνεργαστούν με διάφορες μορφές μαζί τους έχουν εκφράσει περίπου ακόμα 30 χώρες, ανάμεσά τους η Βολιβία, η Βενεζουέλα, η Ζιμπάμπουε, και η Τουρκία, της οποίας ο υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν βρίσκεται ήδη στη Ρωσία για να παρακολουθήσει τις εργασίες της συνόδου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Τζούλιαν Ασάνζ είναι ελεύθερος

Συμφώνησε να παραδεχτεί την ενοχή του για την κατηγορία τής κατασκοπείας και θα επιστρέψει στην Αυστραλία μετά από την πολύχρονη καταδίωξη που υπέστη.
ΣΥΝΑΦΗ

‘Εκκληση της Αναλένα Μπέρμποκ για τερματισμό της βίας στη Γάζα

Οι ΗΠΑ θα προτιμούσαν αποτροπή πολέμου στον Λίβανο λέει ο Λόιντ Όστιν

Το (μάλλον) αίσιο τέλος της ιστορίας του Ασάνζ

Η σημασία της απελευθέρωσης του Ασάνζ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα