ΑΘΗΝΑ
14:04
|
26.06.2024
Η ανάρτηση της ρωσικής πρεσβείας στην Αθήνα αφορά παλιότερη προειδοποίηση προς μικρές χώρες του ΝΑΤΟ με πυκνό πληθυσμό που θέλουν να χτυπήσουν τη Ρωσία.
Βλαντίμιρ Πούτιν
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

 Μία δήλωση που είχε κάνει ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν στις 29 Μαΐου με αποδέκτες ευρωπαϊκές μικρότερες χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ επανέφερε σήμερα το απόγευμα στον λογαριασμό της στην πλατφόρμα Χ η ρωσική πρεσβεία στην Ελλάδα.

«Πρέπει να θυμούνται ότι συνήθως είναι κράτη με μικρή επικράτεια και πυκνό πληθυσμό. Αυτό είναι ένας παράγοντας που πρέπει να έχουν υπόψη τους πριν να μιλήσουν για χτυπήματα βαθιά στο ρωσικό έδαφος. Αυτό είναι ένα σοβαρό θέμα και το παρακολουθούμε πολύ προσεκτικά» ανέφερε η (γεμάτη νόημα) ανάρτηση της ρωσικής πρεσβείας στην Ελλάδα που συνοδεύεται με φωτογραφία του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.

Πότε ακριβώς είχε κάνει την παραπάνω δήλωση ο Βλαντίμιρ Πούτιν;

Την είχε κάνει στις 29 Μαΐου μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Τασκένδη, με αφορμή συνέντευξη του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ στο βρετανικό περιοδικό The Economist κατά την οποία είχε καλέσει τις χώρες του Βορειοατλαντικού Συμφώνου να επιτρέψουν στην Ουκρανία να χτυπήσουν «βαθιά στο ρωσικό έδαφος με δυτικά όπλα», αντανακλώντας μέρος των χωρών-μελών αλλά όχι τις ΗΠΑ που ως τότε δίσταζαν.

Ολόκληρο το σχετικό απόσπασμα της δήλωσης Πούτιν ανέφερε:

«Η συνεχής κλιμάκωση μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές συνέπειες. Εάν αυτές οι σοβαρές συνέπειες συμβούν στην Ευρώπη, πώς θα αντιδράσουν οι ΗΠΑ έχοντας υπόψη το δικό μας μερίδιο στον τομέα των στρατηγικών όπλων; Είναι δύσκολο να πω- Θέλουν μία παγκόσμια σύγκρουση; Οι μικρές χώρες εκεί θα πρέπει να γνωρίζουν με τι παίζουν, καθώς είναι κράτη με μικρή επικράτεια και πολύ πυκνό πληθυσμό. Αυτό είναι ένας παράγοντας που θα πρέπει να συλλογίζονται προτού μιλήσουν για χτυπήματα βαθιά στο ρωσικό έδαφος. Αυτό είναι ένα σοβαρό θέμα και το παρακολουθούμε πολύ προσεκτικά».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Τζούλιαν Ασάνζ είναι ελεύθερος

Συμφώνησε να παραδεχτεί την ενοχή του για την κατηγορία τής κατασκοπείας και θα επιστρέψει στην Αυστραλία μετά από την πολύχρονη καταδίωξη που υπέστη.
ΣΥΝΑΦΗ

Μήνυμα Μητσοτάκη προς ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας: Λιγότερα λάθη, περισσότερη προσπάθεια

Ρωσία: Δεν αναγνωρίζει τα εντάλματα σύλληψης κατά Σοϊγκού και Γερασίμοφ

Το πενθήμερο, πέθανε! Ζήτω η ανάπτυξη!

Νορβηγικό συνταξιοδοτικό ταμείο γυρίζει την πλάτη στην Caterpillar λόγω Γάζας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα