ΑΘΗΝΑ
03:12
|
26.06.2024
Η κίνηση της Πιονγιάνγκ έρχεται ως απάντηση στην αποστολή μπαλονιών με προπαγανδιστικά φυλλάδια από ακτιβιστές του Νότου.
Αυτή τη φορά, τα μπαλόνια μετέφεραν χάρτινα και πλαστικά σκουπίδια
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Περισσότερα από 300 μπαλόνια που μετέφεραν σκουπίδια -πλαστικά και χάρτινα- έστειλε τα ξημερώματα της Κυριακής η Βόρεια Κορέα πάνω από τα σύνορα, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων της Νότιας Κορέας, Yonhap.

Υπενθυμίζεται πως πριν από δύο βδομάδες, η Πιονγιάνγκ είχε «βομβαρδίσει» ξανά τις συνοριακές περιοχές του Νότου, με 90 μπαλόνια φορτωμένα με σκουπίδια και φυλλάδια. Η χθεσινοβραδινή «επίθεση» της Βόρειας Κορέας έρχεται στον απόηχο της προειδοποίησης της αδερφής του ανώτατου ηγέτη της Βόρειας Κορέας, της Κιμ Γιο Γιονγκ, για περαιτέρω «απαντήσεις» αν η Σεούλ συνεχίσει τον «ψυχολογικό πόλεμο».

Η Βόρεια Κορέα υποστηρίζει πως η ενέργεια αυτή έρχεται ως αντίποινα για τα «μπαλόνια γεμάτα με προπαγάνδα κατά της Πιονγκγιάνγκ» που αποστέλλονται από τον νότο στον βορρά από ακτιβιστές, τους οποίους η Σεούλ υποστηρίζει πως δεν διαθέτει τα νομικά μέσα για να τους σταματήσει.

Η βασική κυβερνητική εκπρόσωπος, Κιμ Γιο Γιονγκ, ανέφερε σε δήλωσή της ότι η Νότια Κορέα «θα υποφέρει από μια πικρή αμηχανία να μαζεύει χαρτιά υγείας». Στη δήλωση που μεταδόθηκε από το επίσημο Κορεατικό Κεντρικό Πρακτορείο Ειδήσεων, χαρακτήρισε τα φυλλάδια των ακτιβιστών «ψυχολογικό πόλεμο» και προειδοποίησε ότι εάν η Σεούλ δεν τους σταματήσει και εφόσον δεν διακόψει τις εκπομπές μηνυμάτων από μεγάφωνα, η Πιονγκγιάνγκ θα απαντήσει.

Σύμφωνα με τον στρατό της Σεούλ, αν και η Βόρεια Κορέα απέστειλε περισσότερα από 300 μπαλόνια κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι άνεμοι δεν ευνόησαν την Πιονγκγιάνγκ, καθώς πολλά εξ αυτών δεν έφτασαν καν στη Νότια Κορέα.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, άρχισε αυτόν τον μήνα τις εκπομπές μηνυμάτων με ηχεία κατά μήκος των συνόρων, αναστέλλοντας τη στρατιωτική συμφωνία του 2018 για τη μείωση της έντασης. Από μεριάς της η Πιονγκγιάνγκ καταλόγισε στη Σεούλ ότι δημιουργεί «νέα κρίση» ανάμεσα στις δύο χώρες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Τζούλιαν Ασάνζ είναι ελεύθερος

Συμφώνησε να παραδεχτεί την ενοχή του για την κατηγορία τής κατασκοπείας και θα επιστρέψει στην Αυστραλία μετά από την πολύχρονη καταδίωξη που υπέστη.
ΣΥΝΑΦΗ

Απεργία αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στην Αυγή, μετά την απόφαση αναστολής της ημερήσιας έκδοσης

‘Εκκληση της Αναλένα Μπέρμποκ για τερματισμό της βίας στη Γάζα

Γερμανικές αντιδράσεις για την 6ήμερη εργασία στην Ελλάδα

Διάγγελμα του Προέδρου της Κένυας μετά την έκρηξη βίας απέναντι στη βαριά φορολογία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα